VM-succes i racketlon
Racketlon-i-Polen.jpg
BTK-spillerne Line Irby Nørregård, Silas Pihl og Mads Bojsen hjalp Danmark til at vinde sølv i eliterækken (Line) og bronze i amatørrækken (Mads og Silas) ved det nyligt afholdte VM i Racketlon for landshold i polske Wroclaw. Foto: Privat.
Sølv og bronze til bagsværdspillere

Racketlon er en forholdsvis ny sport: den består af fire discipliner: tennis, squash, bordtenns og badminton. Og i Bagsværd Tennis Klub findes der spillere, der er gode nok til at hamle op med de bedste i verden.
Det er netop bevist ved VNM i den polske by Wroclaw. Her var Line Irby Nørregård med på det danske elitehold der vandt sølv (tabte finalen til Sverige)

Mads Bojsen og Silas Pihl vandt bronze i amatørrækken – tabte semifinalen til Tyskland og vandt bronzekampen mod Belgien.
I alt var der 246 spillere fra ca. 20 lande med ved VM

I racketlon dyster to spillere mod hinanden i bordtennis, badminton, squash og tennis – i nævnte rækkefølge – og spiller til 21 point i hver disciplin. Vinderen er den spiller der har vundet flest point i alt. Man kan godt tabe 3 discipliner, men vinde den sidste disciplin så stort at man samlet vinder kampen. Hver bold tæller!

Racketlon i verden

Der er blevet spillet racketlon siden slutningen af 1980´erne og spillets oprindelse er svensk. Racketlon er specielt populært i Skandinavien og i mellem- og østeuropa, bl.a. spilles der ugentligt i en bundesliga i Tyskland.

Siden 2001 har der været afholdt VM i disciplinen og den første dansker var med i 2009. I 2014 deltog 26 danskere i det individuelle VM i august i London og 22 danskere stillede til start i Polen d. 20.-23. november hvor der blev afholdt VM for doubler og hold. Heriblandt deltog 4 spillere fra Bagsværd Tennis Klub.

Racketlon i Bagsværd Tennis Klub

BTK har siden maj i år tilbudt racketlon som en ny aktivitet i idrætsforeningen. I sommerferieaktiviteterne blev der afholdt 2 uger med sommerferieaktiviteter for i alt 28 børn der svingede ketsjere og bat denne alsidige idrætsgren.

BTK tilbyder racketlon for både børn og voksne i Bagsværd Skoles boldhal, der har udmærkede faciliteter til især bordtennis og badminton, og der trænes også i minitennis. Forholdene er ikke optimale til tennis, men der kan spilles tennis i hallen. Squash er der desværre ikke mulighed for at spille i Gladsaxe Kommune (endnu) og derfor er BTK ved at etablere et samarbejde med Herlev/Hjorten squashklub. Derudover samarbejder BTK med Gladsaxe-Søborg Badmintonklub, hvor Line og Silas i øvrigt også spiller med stor succes.

DM i Racketlon

Der afholdes DM i juleferien i Skinderskovhallen i Herlev og der er rækker for alle. A, B, C-rækker, samt junior og veteranrækker. Alle er garanteret mindst 3 kampe, så det er også en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med denne fremvoksende idrætsgren. Arrangementet er bl.a. støttet af det lokale tømrerfirma Hagelund og Jensen fra Gladsaxe.
Følg med på www.racketlon.dk for yderligere informationer og tilmelding.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top