50 mio. kr. til rostadion
WM-maraton-43-39-13.jpg
Også dette område skal forbedres ret så markant. Foto: Kaj Bonne.
Donation fra A.P. Møller Fonden til modernisering af Danmarks Rostadion

Rostadion ved Bagsværd Sø trænger til mange kærlige hænder, hvis det skal leve op til kravene anno 2015, når det gælder internationale konkurrencer på højeste niveau. Men nu kan renoveringen snart gå i gang.
A.P. Møller Fonden har doneret 50 millioner kroner, så projektet kan blive til virkelighed.
Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Københavns kommune bidrager med 35 millioner kroner, og så skal der hentes 5 mio. kr. hos andre fonde, så der er skaffet de 90 mio. kr., som projektet ventes at koste. Gladsaxe skal bidrage med 10 mio. kr.
Kommunerne har sammen med Team Danmark udarbejdet et forslag til, hvordan Danmarks Rostadion kan udvikles til en attraktiv ramme om roning, kano og kajak.

Rosportens faciliteter er meget synlige i området. Derfor er det afgørende for parterne, at udviklingen af Danmarks Rostadion sker med respekt for naturen
Udviklingen af det nye rostadion vil komme til at ske i tæt samarbejde mellem A. P. Møller Fonden, Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajakforbund, Team Danmark, kommunerne samt naboer til og øvrige brugere af Bagsværd Sø. Af hensyn til naturen skal en stor del af arbejdet foretages i vintermånederne. Arbejdet forventes at gå i gang i efteråret 2016 og anlæggene klar til brug med udgangen af 2017.

For at sikre tilstrækkelig vanddybde i hele banens længde er det nødvendigt at grave i søens bund indenfor det nuværende målområde.

Det er vurderet, at der skal fjernes ca. 18.500 m3 jord, og 3.000 m3 bøgeskov i forbindelse med arbejdet. Når det nye terræn er formet skal 1.300 m3 bøgeskov genplantes. Skoven i området er fredskov og derfor skal projektet sørge for plantning af 1.700 m3 fredskov uden for projektområdet.

Gladsaxe Kommune har besluttet at udarbejde en ny lokalplan, der hurtigt sendes i høring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top