- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

AB Gladsaxe brændt af

I lørdags skulle AB Gladsaxes mandskab fra den næstbedste fodboldrække have mødt det nigerianske hold FC Gidi, men afrikanerne kunne ikke nå at fremskaffe deres visa til tiden. Det er meningen, at nigerianerne ankommer til Danmark i nær fremtid, og det kan ikke udelukkes, at den aflyste kamp bliver til noget.

Måske tænker en og anden: Hvorfor en træningskamp mod et hold fra Nigeria. Men det skyldes, at nigerianerne skal på en Danmarks- og Sveriges-turné for at vise sig frem for europæiske klubber.

I stedet for den planlagte kamp valgte AB Gladsaxes træner Thomas Nørgaard at arrangere en dyst mellem to blandede AB-hold, så fødderne alligevel fik lidt boldberøring den råkolde lørdag morgen på kunstgræsset foran stadion. Der blev scoret et enkelt mål i kampen mellem de blandede mandskab, og det stod Simon Bræmer for på et oplæg fra U19-spilleren Oscar Branick.

AB Gladsaxes træningsprogram er blevet lagt, men byder ikke umiddelbart på hjemmekampe.

– Vi ville naturligvis gerne have vist os frem for vores loyale publikum. Kunstgræsbanen er for lille, så vi foretrækker at spille på et større format andre steder. Og så har vi også haft svært med logistikken og kommunikationen omkring træningskampene, så derfor må vi skuffe vores fans, siger Thomas Nørgaard.

 

Lægger ud mod AGF

AB Gladsaxe skal også træne under varmere himmelstrøg. I slutningen af februar drager spillerne fra Bagsværd til Antalya i Tyrkiet, og  7. marts spiller AB Gladsaxe den sidste træningskamp mod rivalerne fra Lyngby Boldklub, inden man  15. marts åbner forårssæsonen imod AGF, der ligesom AB Gladsaxe vandt de sidste fire kampe i efterårssæsonen.

– Vi ser frem til en kamp med mange folk på tribunerne. Vi har en god tro på det, og spillerne vil virkelig hinanden. Det var beundringsværdigt, at spillerne i efteråret holdt hovedet koldt, da det så sortest ud, siger Thomas Nørgaard.

I transfervinduet har AB Gladsaxe indtil videre været ret aktiv. Interessantest er måske lejemålet i et halvt år af den offensive brasilianer Thiago Pinto Borges fra Superligaklubben FC Vestsjælland. AB Gladsaxe har sikret sig en option på Thiago, hvis samarbejdet bliver frugtbart. Spændende er også indkøbet af Andreas Moos, der spiller venstre back/venstre fløj. Han har tegnet kontrakt for de kommende to år, ligesom det er tilfældet med nyanskaffelserne Oskar Tranberg og Patrik Lerager.

Bagsværd-klubben har forlænget kontrakterne med Linus Olsson og Bjarke Jacobsen for henholdsvis halvandet og to et halvt år.

AB-spillerne skal hver uge gennem fire trænings- og to fitness-pas samt en træningskamp. Næste træningskamp er på lørdag på udebane mod HB Køge.

 

: