annonce
Det var anderledes
Nytårskoncert-01-02-15.jpg
Det hører med til almindelig pli at slukke for mobiltelefonen, når man er til koncert, så der måtte lige nogle ironiske kommentarer til, da en ”synder” blev afsløret. Men det blev nu klaret meget elegant. Foto: Kaj Bonne
Master Fatman var utraditionel konferencier ved nytårskoncerten

Dirigent David Riddell plejer at være en både charmerende og informerende konferencier, når Randers Kammerorkester kommer til festsalen på Grønnemose Skole og giver nytårskoncert. Publikum får at vide, hvornår der skal klappes – og ikke klappes. Og der følger lidt historier med om det stykke musik, der skal spilles.

I år var der vendt godt og grundigt op og ned på tingene. Master Fatman – der seneste var dj ved Gladsaxedagen – med en helt anden slags musik – var manden, der skulle guide de ca. 420 publikummer gennem koncerten. Det blev en noget anderledes oplevelse. Mildt sagt.

Master Fatman er jo kendt som manden, der taler meget om kosmisk energi og fred og kærlighed. Så i dagens anledning var orkestret døbt om til Randers Karmaorkester.

Første afdeling af koncerten var den musikalske fortælling om Pelleas og Melisande af den finske komponist Jean Sibelius.

Det var delt op i mange små stykker, og Master Fatman gav mange ord – af og til alt for mange – med på vejen. Der blev ramt plet, og der blev ramt helt ved siden af.

Der var god ironi, da en mobiltelefon ringede. ”Tag den endelig. Det har orkestret slet ikke noget imod”, lød det venligt og meget ironisk fra Master Fatman.

En halv snes publikummer arriverede et pænt stykke inde i koncerten, og de fik også lige et par ironiske ord med på turen.

Mens første halvdel af koncerten var helliget klassisk musik i den absolut lettere tilgængelige afdeling, var anden afdeling en festlig blanding af nyt og gammelt med blandt andre Ludwigvan Beethoven, Johann Strauss og Ennio Morricone som bidragydere. Og her virkede det som om Master Fatman var mere i sit rette element.

 

Nytårskoncert-02-02-15

Foto: Kaj Bonne.

 

tegning

 

Pensioneret skolelærer Keld Frøding med en fortid på Bagsværd Skole var blandt publikum, og han elsker at tegne, så det blev bl.a. til dette værk af en af cellospillerne

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top