annonce
Festligt indtog i det nye år
Gladsaxe-Symfoniorkester-01-04-14.jpg
Rådhushallen fungerer som koncertsal, når Gladsaxe Symfoniorkester holder nytårskoncert. I 2014 var det trompetisten Julia Severinsen, der var solist med bl.a. en trompetkoncert af Haydn. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Symfoniorkester giver koncert i rådhushallen

Titlen er ”Glad nytårskoncert” når Gladsaxe Symfoniorkester på søndag giver koncert i rådhushallen.

Der er lagt op til en rejse i fantasien med farverig, festlig og fornøjelig musik for hele familien.

Der indledes med ouverturen til Rossinis komiske opera, Italienerinden i Algier fra 1813.

Mozarts hornkoncert nr.2 fra 1783 er næste punkt på programmet. Soliststemmen spilles af Gladsaxe symfoniorkesters dygtige hornist, Ivan Petersen.

Næste stykke er Knudåge Riisagers burlesk komiske Slaraffenland, en orkestersuite fra 1936-40, der handler om ”det forjættede land, hvor stegte duer flyver rundt i luften med kniv og gaffel i ryggen, og hvor gaderne er brolagte med marcipan og chokolade”, som Kjeld Abell skriver.

Efter pausen gælder det Boccacciomarch fra operetten Boccaccio, skrevet 1879 af Franz von Suppè. Operetten handler om Boccaccio, forfatteren til det berømte, erotiske novelleværk Decameron, som bliver jagtet af byens mænd, der mener, at han med sit værk opfordrer kvinderne til utroskab.

Næste punkt på programmet foregår på skøjtebanen, hvor skøjteløberne danser henover isen med elegante, glidende bevægelser, yndefulde pirouetter og svimlende spring. Alt det kan man høre i Èmile Waldteufels iørefaldende vals, Les Patineurs, Skøjteløberne, fra 1882. Vi slutter af På et persisk marked fra 1920, skrevet af den engelske komponist, A. W. Ketèlbey.

Koncerten dirigeres af Peter Piotr Gasior, polsk violinist og dirigent.

Gladsaxe Symfoniorkester blev grundlagt i 1962, og det består i dag af 45 amatørmusikere samt fire professionelle koncertmestre, som alle glæder sig ved at spille klassisk musik.

Gladsaxe Kommune yder økonomisk støtte til rådhuskoncerterne, og koncerten i Lindevangskirken støttes af Frederiksberg Kommunes Musikudvalg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top