- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Fik en Gammel Dansk for at stoppe bankrøver

Nærmest vanen tro var der et par 25 års jubilarer, da Falck holdt nytårsparade på stationen på Vandtårnsvej. De har ofte arbejdet i forskellige afdelinger inden for firmaet, og deres karriere gennemgås.

Og her skilte Jørn Mortensen sig noget ud i forhold til andre jubilarer. Han har nemlig undervejs i karrieren været med til at fange en bankrøver.

Da han for efterhånden en del år siden kom kørende i krydset Gladsaxe Møllevej-Buddinge Hovedgade blev han stoppet af en mand, der ville have ham til at køre efter en cyklist, der netop have begået røveri mod Bikuben.

Manden var bankbestyrer, og han hoppede ind i bilen, og jagten blev optaget. Det gik op før Jørn Mortensen, at røveren på et tidspunkt ville kunne smutte under en viadukt, hvor bilen ikke kunne komme forbi. Så han tog chancen og kørte frem og blokerede for cyklisten – der stak af til fods. Bankbestyreren løb efter ham og fik ham stoppet, og politiet kom til stede.

Jørn Mortensen fik skam en belønning for sin indsats. Da Bikuben ikke måtte honorere måtte med kontanter, endte det med at personalet skillingede sammen, så der kunne blive til en flaske Gammel Dansk.

-Nu om dage var du nok blevet indstillet til et legat hos Falck – og så havde du nok også fået en skideballe af politiet for at risikere så meget, roste stationsleder Steen Michael Nielsen, der også havde pæne ord til Peder Laisbo, der lever en lidt mere anonym tilværelse.

 

 

Foto: