Fra 60 til 92 år
Pensionistidræt-01-04-15.jpg
Mændene er nu for alvor begyndt at komme på banen. Her sammen med instruktørerne Lis Greisholm Christiansen (th) og Kate Hjort (siddende i midten) Foto: Kaj Bonne.
Masser af aktive i senioridrætten der nu har 40 discipliner

” Senioridræt er ikke kun motion. Det er også i høj grad et fællesskab hvor deltagerne er rigtig gode til at tage sig af hinanden. Tillykke med diplomet og tillykke med, at I er en del af et stærkt fællesskab””

Sådan sagde formand for Seniorudvalget, Trine Græse, ved den årlige diplomfest hos Gladsaxe Kommune Senioridræt.
77 deltagere var samlet til fest på Kildegården, hvor der blev serveret et lækkert måltid fulgt op med fællessang. I alt 110 deltagere havde taget idrætsmærket som i år blev uddelt for 34. gang. 22 deltagere fik desuden overrakt diplom for Senior triathlon som består af 300 m svømning, 6,5 km cykling og 3 km løb.
Trine Græse fortalte desuden i sin tale at Senioridræt blev startet af Inge Peters i 1975 og at Idrætsmærket kom til i 1980. Dengang var der 14 discipliner på programmet. I år er der 40 discipliner. Senest er kommet Go Monkey – klatrebanen højt oppe i trækronerne ved Gladsaxe Sporstcenter. De mange flere discipliner betyder også at sværhedsgraden er blevet bredere og derfor forventes det ikke at alle tager samtlige discipliner. Men Trine kunne da løfte sløret og fortælle at trænerne Calle, Kate og Lis næste år byder på nye discipliner bl.a. roning på Bagsværd Sø.

Lis Greisholm Christiansen sagde, at Idrætsmærket er blevet fornyet, så der er mere rummelighed. “På den måde kan vi udfordre en større gruppe, da de nye seniorer er hurtigere til at komme på banen. Yngste deltager er 60 og ældste er 92 år. Så vi skal kunne tilbyde idræt på flere niveauer, Også mændene er blevet bedre til at melde sig til fællesskabet. Her er antallet steget så vi nu er 1/3 mænd og 2/3 kvinder” fortalte hun desuden.

Trine Græse fik også selv overrakt diplom da hun i sommer tog imod tilbuddet om at være med som deltager. Og her måtte hun med store smil se sig slået af flere ældre årgange. Blandt andre Sonja Krebs der med sit første Idrætsmærke kunne fejres ved at have taget samtlige 40 discipliner.
.

Pensionistidræt-02-04-15
Seniorudvalgsformand Trine Græse er nu også blandt de aktive, og hun blev ”slået” af ældre deltagere. Sonja Krebs (t.h.) har såmænd klaret alle 40 discipliner. Foto. Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top