- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Ida skabte historie

 

Det var ikke just fordi man følte historiens vingesus den lørdag eftermiddag i Hal 2 i Gladsaxe Sportscenter på Vandtårnsvej. Men der blev faktisk skrevet en lille historie. U10-pigerne fra Gladsaxe Basketballklub spillede deres første kamp nogensinde. Og Ida Søndergaard scorede de to første point, da hun sikkert sendte bolden i kurven til 2-0 i dysten mod Værløse.

Der var godt nok kun tale om en træningskamp, men spillerne var virkelig klædt på til begivenheden i flotte, røde spillerdragter med numre. De går i hvert fald ikke ned på udstyret.

Det hele var ved slet ikke at blive til noget. For tidligere på dagen så det ud som om Værløse kun kunne mønstre tre spillere, og der skal mindst være fire på et hold. Men problemet blev klaret, og Værløsepigerne stred heroisk, men forgæves.

Gladsaxepigerne var langt bedre stillet. For de var nemlig 11, så efter første kvarter kunne man skifte hele holdet ud, så de næste kom til.

-Det her en simpelt hen fantastisk, siger Line Bessermann, der styrer piger og damer i klubben.

-For da vi gik i gang i august var der to piger. Og to trænere – Rasmus og Gustav fra U16-holdet. Men alle fortsatte, og de to piger blev ekstra gode, fordi de fik så koncentreret træning. Pludselig dukkede der flere og flere op. Og nu er vi altså røget op på et dusin spillere. Pigerne er årgang 2005 og 2006, og så er der et par lidt ældre spillere, fordi vi ikke – endnu – kan stillet et U12-hold. Og så må man godt bruge spillerne, siger Line Bessermann.

-Pudsigt nok har vi nu også fået gang i to damehold. Det ene spiller med i en turnering, mens det andet hygger sig.

Line Bessermanns mand Alex dømte pigekampen, og kom med små instruktioner undervejs, så det foregik nogenlunde efter reglerne. Det hele skal jo ikke fløjtes i stykker. Der blev lavet mange flotte ting, og det var tydeligt, at pigerne allerede havde suget masser af lærdom til sig. En del forældre kiggede på og kom med lidt opmuntrende bemærkninger og roste.

-Vi træner onsdag 17.00-18.00 og fredag 17.30-18.30 så både familieliv og skole kan passes ind, siger Line Bessermann.

 

Basket 02 02-15
Rasmus og Gustav gav gode råd til pigerne, inden kampen gik i gang, og der blev lyttet.
Foto: Kaj Bonne.