annonce
Jobbet holder mig ung
Borgmester-01-03-15.jpg
Karin Søjberg Holst fylder 70 år på søndag og har mod på at fortsætte et pænt stykke tid endnu. Foto: Kaj Bonne.
Borgmester Karin Søjberg Holst fylder 70 år og har mod på meget mere arbejde

Man kan være gammel som 50-årig. Og man kan være ung som 81-årig.
Borgmester Karin Søjberg Holst fylder 70 år 1. februar, og hun henviser gerne til en artikel i Politiken for nylig, hvor en 81-årig kvinde fik rørt godt op i vandene hos CIA i USA. Takket være en meget aktiv intelligensmæssig livsstil
-For mig er 70 bare et tal. Jeg har et sindssygt spændende job, der er en bunke ting, der skal laves. Der er mange store projekter, som jeg gerne vil følge på vej. Så jeg har på ingen måde lagt mig fast på, hvornår jeg trækker stikket og dropper politik på det her niveau, siger Karin Søjberg Holst.
Hun har været borgmester siden 2002, da hun i utide måtte afløse Ole Andersen, der fik hjertestop under et besøg i svømmehallen.
-Jeg var jo ikke helt uvant med politik på det niveau, for jeg var gruppeformand for socialdemokraterne, og jeg havde været medlem af byrådet siden 1978. Men det var ikke så lidt af en opgave, jeg gik i gang med. Jeg var rigtig mange timer på rådhuset og ude i samfundet, og min familie vil sikkert sige, at det var alt for mange timer. Men det var – og er – altså vanvittigt interessant med alle de opgaver, som man kan være med til at påvirke, siger borgmesteren.
-Jeg har aldrig gjort op hvor mange timer, jeg bruger på jobbet. Det tjener ikke noget formål. Min mand mener, at det nok ligger på 60-70 timer om ugen. Men for mig er borgmesterjobbet noget, hvor arbejde og interesse smelter sammen. Og nu har jeg fået rutinen, så nogle opgaver kan klares hurtigere.

En god tone
For tiden diskuterer man flere steder i landet, hvor ofte lokalpolitikere bliver svinet til eller direkte truet.
-Lige da jeg tiltrådte, fik en jeg trussel om, at jeg ville blive slået ihjel. Den sag overgav jeg til politiet. Ellers synes jeg bestemt ikke, at der har været nævneværdige sager – det er i hvert fald ikke noget, der har generet mig. Og jeg opfatter heller ikke, at mine kollegaer fra de forskellige partier har følt sig generet. Vi kan alle være uenige, og vi kan fremføre vore synspunkter. Men det foregår i en god tone.
En af de store sidegevinster ved borgmesterjobbet ud over de politiske beslutninger, man er med til at træffe, er kontakten til borgerne.
-Da jeg i 13 år arbejdede som bibliotekar på Metalskolen i Jørlunde, traf et hav af tillidsfolk og politikere ved diverse kurser. Og det blev bestemt ikke mindre, da jeg som borgmester fik jobbet som politiker på fuld tid, siger Karin Søjberg Holst, der dog trods alt forsøget at få mindst en ugentlig friaften.

Blev gal
Selv om tilfredsheden med jobbet nærmest lyser ud af hende, så har det ikke været lutter lagkage hele vejen igennem.
-Det var virkelig en skuffelse for mig, at Socialdemokratiet havde et skidt kommunalvalg forrige gang. Det synes jeg ikke, at vi havde fortjent. Heldigvis gik det bedre næste gang. Og ærligt talt; Hvad kan man bruge skuffelser til.
-En enkelt gang undervejs har jeg også været direkte gal. Da vi for et par år siden blev skældt ud af de borgerlige partier for løftebrud omkring konklusionen af en undersøgelse af hvem, der skulle klare den kommunale rengøring, fandt jeg det helt urimeligt. Det er simpelt hen så langt fra min natur, siger Karin Søjberg Holst.
Fødselsdagen fejres under private former med en familietur til Paris om et par måneder. Karin Søjberg Holst er frankofil, så det passede fint, at det 13-årige barnebarn gerne ville til byernes by.
-Jeg holder også en reception 2. februar i kælderen under Rådhuset. Jeg ville egentlig gerne forbigå, men det mente andre, at jeg ikke burde. Så nu må jeg til lommerne, så jeg kan byde på lidt sødt og lidt at drikke, siger Karin Søjberg Holst.
Ønskesedlen er kort. Men hun har fået lov til at opbevare eventuelle vinflasker i sin søns hus. Og som gammel bibliotekar vil hun gerne læse nogle flere skønlitterære bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top