Kom sovende til succes
Forfatter-01-49-14.jpg
Jørgen Svenstrup anbefaler, at man tager en god ’gammeldaws morfar’ på et kvarter, så kan blive både frisk og skarp igen. Foto: Kaj Bonne.
Forfatter anbefaler en ’morfar’ på et kvarter

Kan man komme sovende til succes? Det mener Jørgen Svenstrup, der netop har udgivet bogen ’Nøglen til din hjerne’ på Gyldendal Business.

Bogen har undertitlen ’Succes, selvværd, trivsel og glæde med mentaltræning’. Bogen stiller sig på skuldrene af de i forvejen mange bøger inden for coaching og selvhjælp, men Jørgen Svenstrup slår på, at han har noget nyt at byde på.

– Der findes en række bøger som giver en række punkter – for eksempel bestselleren ’Syv gode vaner’ – som man så skal følge for at nå sit mål. Jeg tror ikke på det – jo du kan læse det og blive inspireret, men i løbet af to uger ryger du tilbage til det, som du plejer at gøre, siger Jørgen Svenstrup.

– Jeg tror, der skal noget mere gennemgribende til, men det behøver ikke at være besværligt. Tværtimod. Det, jeg slår på, er lettilgængeligt og veldokumenteret, og så er det oven i købet billigt, fordi du selv kan stå for dine udviklingsprocesser, siger Jørgen Svenstrup.

– Her kommer mentaltræningen ind i billedet. Med systematisk træning kan du forandre dit liv. Jeg har fået tilbagemeldinger fra mange, som har prøvet det, og det har haft en gavnlig effekt. De forstår det ikke helt, men de er blevet roligere og gladere og har en højere ’pyt-grænse’. For eksempel har jeg en kvindelig klient, der på sit arbejde oplevede en større fyringsrunde. Kolleger stod helt apatiske eller græd ved kopimaskinen, selv oplevede hun, at hun sad og arbejdede videre. Hun sagde, at hendes ’pyt-grænse’ var blevet rykket af mentaltræningen. Havde fyringsrunden været en måned tidligere, så havde hun grædt sammen med kollegerne, fortæller Jørgen Svenstrup.

 

”Hjernevask”

Et vigtigt værktøj i mentaltræningen er det, som Jørgen Svenstrup kalder for ’hjernevask’. Du skal lære at vaske din hjerne ren for beskidte og triste tanker og usunde vaner og tankemønstre. Vi tænker alt for ofte på, hvad vi ikke kan nå, fordi vi er for travle, stressede eller utilfredse med arbejdsvilkårene. Det gælder altså om at slette de neuronspor, der i forvejen er i hjernen og erstatte dem med nogle nye. Du skal altså mere tænke på, hvad du kan nå og ikke, hvad du ikke kan nå.

I sit arbejde med klienterne har Jørgen Svenstrup udarbejdet et mentaltræningskoncept, der består af tre faser med mange lydfiler, der kan afhjælpe forskellige udfordringer, som vi mennesker kan have gavn af at fokusere på – f.eks. større selvværd, mere glæde i hverdagen. Det er en del af mentaltræningen. Det komme til at stå tydeligere og tydeligere for dig, fordi du opfatter det uden at tænke på det.

 

Som magi

– Det opleves som magi, når folk opdager, at de ubevidst har taget det til sig. Jeg har haft hundredvis af mennesker gennem kursus, og reelt overgår virkeligheden fantasien i denne sammenhæng. Forskning viser, at to til tre gange træning om ugen i fire måneder er med til at få dig til at rykke, siger Jørgen Svenstrup, der i bogen giver en række anvisninger til at arbejde med vores overbevisninger på en konstruktiv måde. Herefter gælder det så om at fastholde effekten – og det gøres ved at fortsætte træningen.

– Det gælder om, at du fastholder dit commitment, og det kan du gøre ved, at du har én, som du deler dine oplevelser med. Det er også nemmere at komme ud at løbe, hvis du har en makker at løbe sammen med. Vi har alle en masse bevidste erfaringsprocesser, og det kræver et stort arbejde at komme væk fra dem, siger Jørgen Svenstrup, der i bogen henviser til forskningens veldokumenterede forsøg.

Jørgen Svenstrup taler om, at vi dagligt kan gøre det nemmere for os selv ved at lade sunde ord redsigne hjernen, mens vi tager en mental morfar.

Og så er vi tilbage ved indledningen: Jørgen Svenstrup ved, at vi alle kan komme sovende til succes: – Ta’ en morfar på 15 minutter! Søvn er en lavthængende frugt, men 300.000 danskere sover elendigt. Når du bare midt i den stressede hverdag har tilladt dig selv at ligge ned i et kvarter, så ved, at det gør underværker. I denne juletid burde du give dig selv en julekalender med 24 låger. Inde bag hver låge får du en morfar på 15 minutter. Denne anbefaling er hermed givet videre, slutter Jørgen Svenstrup.

 

Forfatter-02-49-14

Jørgen Svenstrup er både coach-træner og mentaltræner, og han giver også private konsultationer, hvor han lærer klienterne at bruge hjernen rigtigt.
Foto: Kaj Bonne.

Fakta
Jørgen Svenstrup er internationalt certificeret coach-træner og mentaltræner. Han er direktør for EmpowerMind Danmark i Søborg. Han har skrevet fem bøger, bl.a. ’Du bliver hvad du tænker’ i 2012, og han er nu aktuel med ’Nøglen til din hjerne’.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top