Line er Danmarks bedste
line.jpg
Line Irby fejede næsten al modstand til side og kom øverst på sejrsskamlen. Foto: Privat.
DM-titel i racketlon sikret på overbevisende vis

Når det gælder om at svinge et bordtennisbat og ketsjere i badminton, squash og tennis i den nye sportsgren racketlon er ingen danske kvinder så skrap som Line Irby.

Hun spiller 2. single på Gladsaxe Søborg badmintonklubs hold i danmarksserien og 1. single på førsteholdet i Bagsværd Tennis Klub.

Lige før nytår strøg hun til tops, da der blev spillet DM i Herlev.

-Racketlon er jo en forholdsvis ny sport, og opbakningen er endnu ikke så stor, og det undrer mig meget, for det er virkelig intenst. Her tæller hvert point. Det er ikke nok bare at vinde kampene, siger Line Irby.

Der spilles et sæt til 21 i hver disciplin, og til sidst lægges alle point sammen. Så man kan godt tabe tre kampe meget tæt og så sikre sig den samlede sejr ved at være overlegen i den sidste disciplin.

Hun vandt sine kampe i den indledende pulje uden at afgive sæt i nogen af disciplinerne. Men i finalen mod Nete Knudsen lagde hun ud med at tabe 8-21 i bordtennis.

-Nete er god til bordtennis, og jeg har mest spillet det for sjov i ungdomsklubben, siger Line Irby.

Til gengæld var hun virkelig på hjemmebane, da det gjaldt badminton. Her blev hendes sejr på  21-4, og det gik næsten lige så godt i squash, hvor sejren på 21-5 betød, at hun i tenniskampen blot behøvede at sikre sig to point for at være på den sikre side, så Nete Knudsen ikke kunne indhente hende.

Og det var lige præcist, hvad der skete.

-I badmintonklubben er vi nogle stykker, der dyrker racketlon. Agnes Nemeth, der spiller 1. single, var hjemme i Ungarn, hvor hun blev mester, og min kæreste Silas Pihl vandt bronze i double i C-rækken, siger Line Irby.

-Næste opgave blive en turnering i Malmö i slutningen af februar. Sporten er ung, så der er ikke kommet penge på bordet, men jeg tror og håber at flere vil dyrke racketlon, siger Line Irby, der dyrker idræt så intenst, at hun ikke just tilbringe sin tid foran et tv.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top