annonce
Naboskabet blev målt
naboskab.jpg
Elever fra Skovbrynet Skole stemmer dørklokker for at måle den sociale kapital. Foto: Privat.
Elever fra Skovbrynet Skole tog rundt i Værebro Park

Med iPads under armen tog elever fra 8.A på Skovbrynet Skole rundt i Værebro Park for at spørge beboerne om de vil være med i målingen af den sociale kapital i området. Den sociale kapital er et udtryk for sammenhæng i området, og herunder er netværk og tillid. Beboerne bliver blandt andet spurgt, om de er trygge i området, om de hilser på andre beboere, og om de vil være hjælpe hinanden. Det skal give et billede af, om beboerne i Værebro Park generelt er tilfredse med at bo i området, om de er trygge, om de bruger deres naboer og accepterer forskellighed. Sammen giver det den sociale kapital.
Eleverne i 8.A er gennem det seneste år blevet undervist i, hvad partnerskabet Social Balance i Værebro Park betyder, og en flok friske elever fra klassen tog en eftermiddag og aften fri for selv at gå ud blandt beboerne for at lave undersøgelsen, og de gik fra opgang til opgang, og deres iPads blev fyldt med besvarelser fra beboere i området.
Undersøgelsen skal bruges i det videre arbejde med Social Balance i Værebro, der både skal styrke naboskabet og trygheden i boligområdet samt sikre en aktiv deltagelse i udviklingen af Værebro blandt beboerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top