- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Ramt af succes

Det er ikke altid, at det går som præsten præker. Men for industrivirksomheden Alfa Laval i Gladsaxe er det sådan set ikke noget, at de er kede af.
Alfa Laval var dårligt nok rykket ind i det københavnske domicil på Tobaksvejen ved den gamle Gladsaxe Skole, før virksomheden havde behov for endnu mere plads. Derfor blev det første spadestik til den nye bygning, der straks fik navnet Beta-huset, taget i august sidste år. I onsdags var der så rejsegilde, hvor der naturligvis blev budt på pølser, øl og sodvand. Laval-huset forventes taget i brug den 1. oktober i år. Bygningen på 4.700 kvadratmeter indeholder kantine, køkken, mødelokaler og kontorlokaler.
– Det er heldigvis et udtryk for, at det går godt, sagde Alfa Laval Copenhagens administrerende direktør Peter Hartig.
Alfa Laval Copenhagen har 700 medarbejdere, og det er allerede 200 flere end i 2010, da den første bygning Alfa-huset stod færdig.
– Vi har søgt en tidsvarende og sammenhængende løsning, og den håber vi, at vi har nu. Men vi har valgt at ændre Beta-husets navn til Laval-huset, for vi får et problem, når vi skal opføre den tredje bygning, spøgte Peter Hartig.
– En stor tak til alle involverede. Særligt bygherren Skanska og entreprenør KPC. PFA Pension bliver den fremtidige husejer, og vi kan garantere for, at de får en fantastisk god lejer, sagde Peter Hartig.
Jesper Henkel, Afdelingsdirektør for KPC København, skuede tilbage til søsterbygningens rejsegilde den 28. september 2009. Han gravede i rejsegildets historie, hvor det oprindelig var blev holdt for at holde sig på god fod med guderne og ikke for at ære håndværkermes faglige dygtighed. Henkel lod guderne være guder og roste håndværkernes arbejde.
Alfa Laval er kendt for sine energibesparende produkter, og derfor går Laval-huset fint ind i samspillet med Alfa-huset, der var Gladsaxe første EU Green Building. Laval-huset vil bruge endnu mindre energi den første bygning.