SÅ SKER DET IGEN
Til trods for, at Gladsaxe-borgerne bliver mere og mere mobile, fortsætter Byrådet sin politik med, at placere store dagligvarebutikker nede i villakvartererne, senest nu en Rema 1000 på Maglegårds Alle. Alle vore nabokommuner følger i stedet en moderne udvikling ved at udvide eksisterende centre eller etablere nye storcentre.

I Herlev kommune er man i gang med, på den tidligere Disa- grund langs med Frederikssundsvejen, at opføre endnu et storcenter.

Gladsaxe kommune har flere gange fået udført en ”Detailhandelsanalyse” der har påpeget konkurrencen fra disse storcentre samt bliver det nævnt, at Gladsaxe kommune ikke har et storcenter, alligevel fortsætter byrådet den fejlagtige udvikling.

Mulighederne for et storcenter i Gladsaxe kommune har været til stede, først på Gasværksgrunden og nu sidst på Tobaksgrunden med en kommende Letbanestation og tæt på Ringvejen. I stedet for opføres der på stedet nu 3 store kontorsiloer, den ene er allerede opført, med store miljø-konsekvenser for det tæt liggende villakvarter.

Byrådet mener med den førte politik, at det er hensynet til Handelsforeningens medlemmer og nærområdet der tæller, men de etablerede butikker lider allerede under den ublu konkurrence og flere discountbutikker gør det ikke bedre, hvilket kunne være undgået, hvis butikkerne selv havde kunne flytte til et Gladsaxe storcenter.

Byrådet burde tage ved lære af det trafikale ragnarok og ødelagte miljø, der er skabt på Søborg Hovedgade og villavejene..

Coop DK har allerede på Stengårds Alle og i den tidligere TV-by erkendt at strategien slog fejl og derfor lukket sine Irma-butikker..

Man må håbe for beboernes miljø på Maglegårds Alle, at der kommer en vægtbegrænsning for varekørsel.

 

Leif Carlsen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top