Skolereformen koster unge medlemmer
Badminton-01-02-15.jpg
Oliver hopper højt for at ramme den bold, som hans far, næstformand Niels Monsen, har kastet over til ham. De hyggede sig og havde det sjovt, så det bliver en positiv oplevelse, der giver mod på mere. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Søborg Badmintonklub går i offensiven

Dommedagsbasunerne ville lyde, når skolereformen trådte i kraft. Børn ville i den grad forsvinde fra sportsklubberne, lød det. Der blev talt om op til 20 procents frafald. Men sådan er det ikke gået – som det er fremgået af flere artikler i Gladsaxe Bladet.

Men et sted er det i hvert fald kommet til at passe. Og det er i badminton. Og det er ikke bare i Gladsaxe, at børn og unge forsvandt fra badmintonklubberne.

-Vi har mistet ca. 15 procent af vores medlemmer i ungdomsafdelingen, det svarer til 30 medlemmer, fortæller klubformand Kristian Boye Nielsen fra Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB).

-Det påvirker jo klubben på flere områder. Ikke mindst økonomisk fordi vi mister en del af det tilskud, som vi får til unge medlemmer. Men vi sidder ikke bare med hænderne i skødet. Vi har indført miniton, hvor badmintonspillet stille og roligt leges ind hos børnene, så de får lyst til at fortsætte, og der tales om at gå endnu længere ned, så der også spilles babyton, siger Kristian Boye Nielsen.

Flere badmintonklubber i Nordsjælland kom ud for de samme problemer som GSB. Så skulle der findes en løsning, og det blev der. Klubberne flyttede ud på skolerne, og så kom medlemmerne.

-Da skolereformen trådte i kraft, var vi også indstillet på at forsøge os med den løsning, men det var skolerne slet ikke gearet til på det tidspunkt. Men vi er klar til at agere, og vi har også via SFO kontakt til unge.

I GSB kan man glæde over, at kvaliteten hos de tilbageværende medlemmer i ungdomsafdelingen er rigtig god, og der er tale om flere endog meget store talenter, der er blandt landets bedste.

-I seniorafdelingen går det også helt forrygende med mange nye medlemmer. Vi har rent pladsmæssigt været lidt presset i denne sæson. Hallen i Charlottenlund Badminton Klub brændte, og så tilbød vi, at medlemmerne derfra kunne få nogle af vore timer. Jeg synes ikke, at vi kunne være andet bekendt, og hvis det går rigtig godt, kan Charlottenlund tage en ny hal i brug, når den nye sæson går i gang, siger Kristian Boye Nielsen.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top