Skrivetalentet blev foldet ud
Roman-konkurrence-05-04-15.jpg
Filippa fra 4. a havde skrevet en forrygende historie om en tomatplante, der blev til et altædende monster. Det gav en førsteplads i kategorien ”Årets skrivetalent”. Foto: Kaj Bonne.
Elever fra Søborg Skole bruger deres danskevner på fornem vis

”Adel forpligter” siger et gammelt ord. Har man specielle evner, skal de udnyttes.
Og det blev demonstreret i torsdags på Søborg Skole, hvor der om aftenen var en speciel forfatteraften. Den røde løber var rulle ud.

Årsagen var en forfatterkonkurrence for ekstra skrivelystne elever på skolens mellemtrin.
Forud for konkurrencen havde 12 elever deltaget i forløbet Max-dansk, som er tilbud Søborg Skole gennem fire år har udbudt til børn, der har særlige danskfaglige forudsætninger, og som gerne vil have flere udfordringer i faget.

Jeannette Steen og Naja Lundgreen, der har været lærere for eleverne gennem forløbet, er imponerede over børnenes faglige niveau.
-Alle historierne er fantastiske og rummer noget helt unikt. Derfor har vi inviteret selveste formanden for Dansklærerforeningen, Jens Raahauge, til at kåre Søborg Skoles skrivertalent her i aften, fortalte Jeanette Steen.
Som aftenen skred frem, kom det ene rødkindede talent på scenen efter det andet.
Det stod hurtigt klart, at de alle har forfatterpotentiale.
Heldigvis skulle der kåres i hele tre kategorier.
Emma Therkildsen fra 5.b, der har skrevet westernhistorien Dolly og guldet løb med prisen for bedste performance.
Frida Illum, fra 4.b vandt prisen for bedste oplæsning af historien Askeamuletten.
Hele tre piger blev nomineret til årets skrivertalent på Søborg Skole. Det er Emelie Pedersen fra 4.c med historien ”Musikken og det svære valg”, Astrid Kofoed fra 4.b, der har skrevet ”Hr. Bentens ukrudt”, og Filippa Krogh Dons fra 4.a, der har skrevet ”Tomaternes konge”.

Jens Raahauge fremhævede, at årets skrivertalent har skrevet en vanvittig grotesk næsten horroragtig historie om en tomatplante, der udvikler sig til et altædende monster.
Jens Raahauge trak spændingen ud, men så lød det ”Årets skrivertalent på Søborg Skole er Filippa Krogh Dons fra 4.a”. Filippa lyste op i et usikkert smil. Dommeren var meget begejstret. Der blev klappet, hujet og takket for en skøn og lærerig aften.

Roman-konkurrence-04-04-15

Dommerpanelet med Jeanette Steen, Naja Lundgreen og Jens Raahauge havde masser at glæde sig over. Kvaliteten var tårnhøj, når eleverne læste deres værker op.
Foto: Kaj Bonne.

Roman-konkurrence-01-04-15
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top