- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Succesen må ikke blive en sovepude

Det går forrygende i Gladsaxe Jazzklub – bevist med modtagelsen af ’Live Jazz Danmarks Prisen 2014’  – men det må ikke blive en sovepude. Der skal mindst lige så meget fart på i 2015, siger jazzklubbens formand Ole Kjær

-Siden Gladsaxe Jazzklub i slutningen af november blev kåret som Danmarks bedste jazzspillested, har der været rettet fokus på klubben og dens aktiviteter. Senest har der været omtale og interviews i Danmarks Radios ’P8 Jazz’ og ’Kultursøndag’.

Og det forlyder, at Kommunernes Landsforening på en kommende kulturkonference har inviteret jazzklubben til at fortælle om succes-projektet ‘Jazzens Saga’.

Ingen kæde er som bekendt stærkere end det svageste led, så hvis man kan få skabt en stærk bestyrelse, er man godt på vej, pointerer Ole Kjær.

-Det er centralt, at den til enhver tid siddende bestyrelse er enig om retning og indsatsens omfang. Ser man ikke ens på det, så bliver det nemt op ad bakke.

Nøgleordene er for os: ’flid’, ’engagement’, ’timing’, ’aftaledisciplin’ og vigtigst af alt ’et velfungerende arbejdsfællesskab, f, og hæderen i november har bare gjort os endnu mere dedikerede. siger Ole Kjær.

-Vores program for 2015 har en bred palet af muligheder, som bestemt kan matche sidste års varierede tilbud. Der vil komme musikere fra fx USA, Tyskland og Norge, som sammen med nogle af de bedste danske jazzmusikere vil præsentere mange af jazzens genrer på vore forskellige spillesteder.

Vi vil endvidere kunne tilbyde særarrangementer i Bibliografen, jazzweekend på Bromølle Kro, sankthansaften i Aldershvile Slotspavillon, jazzrejse til kommunens venskabsby Neubrandenburg, fejring af UNESCO’s ‘International Jazz Day’ sidst i april m.m..

 

Big Band til Gladsaxe

Det bliver naturligvis en større udfordring for os, at få Danmarks Radios Big Band på besøg i Gladsaxe. Men den opgave skal vi nu nok få tacklet i vanligt fint samarbejde med Bibliografens leder og medarbejdere.

Naturligvis havde det jo været perfekt, hvis vi kunne præsentere bigbandet for publikum i et nyt professionelt indrettet spillested. Det bliver så ikke i år.

Men det bliver så blot en anden god gang, når Gladsaxe Kommune stolt kan fremvise for omverdenen, hvad den kulturpolitisk gør for at imødekomme kommunens mange musikinteresserede borgere – unge som ældre.

Ideen med at fortælle om jazzens historie ved en række arrangementer i Bibliografen blev en stor succes. Mange måtte opgive at komme ind, men det kan måske lykkes i efteråret 2015, når man går i gang med en ny runde.

-Vi er i hvert fald indstillet på sammen med vore gode samarbejdspartnere om projekt ‘Jazzens Saga’ at gentage projektet i en forbedret version efter sidste års generalprøve. Projektet var en stor succes, hvor mange borgere desværre ikke opnåede muligheden, da der blev udsolgt på ganske kort tid. Vi håber på, at kommunens kulturpolitikere vil støtte en gentagelse, der i så fald vil finde sted i efteråret 2015.

Med 2015 tager Gladsaxe Jazzklub fat på sin 8. sæson.

Med 450 medlemmer ved årsskiftet hører jazzklubben nu til én af Storkøbenhavns største – og fortsat drevet på et ikke-kommercielt grundlag.

I I begyndelsen af februar måned møder bestyrelsen medlemmerne til klubbens årlige generalforsamling.