To Gladsaxe-drenge med i musical
billy.jpg
Theo Bo Koefoed og Lucas Lomholt Eriksen medvirker i Billy Elliot The Musical, der opføres for første gang nogensinde i Danmark. Foto: Privat.
De er med i den store opsætning af Billy Elliot

På torsdag har Billy Elliot The Musical premiere på Det Ny Teater på Gammel Kongevej. Opsætningen af verdens mest prisbelønnede musical er oven i købet en danmarkspremiere, og Gladsaxe er stærkt repræsenteret på scenen med to unge talenter. Den 12-årige Theo Bo Koefoed spiller Michael – en af de større roller – og ni-årige Lucas Lomholm Eriksen spiller lille dreng.

Lucas er ikke ret stor, han er vel lige så stor, som man kan forvente en ni-årig skal være: – Jeg spillede Chip i Beauty and the Beast, og så blev jeg spurgt, om jeg ville spille den lille dreng, selv om de egentlig syntes, at jeg var for stor, griner Lucas, der efterhånden har opbygget en vis rutine på en teaterscenen. For to år siden var han med i Folketeatrets opsætning af Jul i Gammelby – her var Theo også med.

Vi sludrer med drengene en fredag eftermiddag i en pause fra de sidste prøver: – Theo har fortalt mig, at han danser hiphop hos AL-dans i Søborg. Hvad med dig Lucas, kan du danse?

– Det var da sjovt, danser du virkelig hiphop hos AL-dans. Det gør jeg også, udbryder Lucas. Drengene, der kender hinanden fra Folketeatret undrer sig over, at de aldrig har set hinanden på danseinstituttet.

Theo Bo Koefoed har for to år siden været med til at vinde verdensmesterskabet i hiphop, så har en dansemæssig ballast, som han trække på. Men han været igennem tre knaldhårde castinger, inden blev udvalgt til at spille Michael, hvor han har sit helt eget nummer ’Expressing Yourself’. Theo startede de indledende prøver i sommerferien, hvor han i tre uger trænede og øvede hver dag otte timer. Her på det seneste har der været mange og lange øvelsesdage, så Theo har måttet indhente det forsømte på lektiecafeen. Til daglig går han i 6.B på Enghavegård Skole, mens Lucas går i 3.C på Buddinge Skole.

 

Skrappe til engelsk

Under prøverne forleden regnede det med engelske gloser ned over alle de unge talenter fra den engelske instruktør. Og man imponeres over, hvor gode de danske skolebørn er til at begå sig på engelsk. Lucas er netop i år startet på engelsk, men han ser ud til at være helt på det rene med, hvad der menes.

Billy Elliot The Musical har et hav af unge børnetalenter på scenen. Ikke færre end 38 børn skulle bespises i pausen, inden aftenprøven. Men musicalen er jo for voksne, og den kvindelige hovedrolle spilles af Julie Steincke, og Jesper Asholt kan opleves i en af de store mandlige roller.

Hvordan tackler knægtene nervøsiteten?

– Vi får helt sikkert sommerfugle i maven til den første forestilling, men så plejer det at gå over, når vi har spiller nogle gange.

Hvad med replikkerne og teksterne – meget skal læres udenad: – Hvis vi glemmer en replik, så er de voksne gode til at hviske den til os, og hvis det ikke kan nås, så er de gode til at spille videre, så publikum ikke opdager noget, siger Lucas anerkendende om sine voksne kolleger.

Theo synes, at Eltons Johns musik er god: – Jeg kan virkelig godt lide sangene, og så er det nogle seje kostumer fra 80erne, som vi skal have på.

– Ja, det bliver fedt, siger Lucas forventningsfuldt.

Billy Elliot The Musical spiller på Det Ny Teater frem til 3. maj: – Det er min 13 års fødselsdag, afslører Theo.

– Og jeg bliver 10 en måned og syv dage senere, siger den efterhånden erfarne ni-årige skuespiller.

 

FAKTA

Teateropsætningen af Billy Elliot The Musical er baseret på filmen af samme navn fra år 2000. Musikken er af Elton John, og Lee Hall har skrevet lyrikken. Musicalen handler om drengen Billy, der går til boksning og som ved et tilfælde havner på en balletskole. Men rigtige drenge går til boksning og ikke til ballet, Billy vil det dog anderledes. Mod alle odds forfølger han sine balletdrømme, som får konsekvenser for ham og hans minearbejderfamilie. Billy Elliot foregår i en typisk minearbejderby i det nordlige England under strejken i 1984/85. Mens sammenholdet i familien udfordres trues byens eksistens på samme tid.

I 2005 havde teateropsætningen premiere i Londons West End og blev straks nomineret til ni Laurence Olivier-statuetter. Med 81 internationale teaterpriser er Billy Elliot den største internationale musical-succes de seneste ti år. Samtidig er Billy Elliot den mest prisvindende musical nogen sinde med bl.a. Laurence Olivier Awards i London samt Tony Awards i New York for både Best Musical og Best Score.

Billy Elliot The Musical har ikke tidligere været sat op i Danmark.


 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top