annonce
Bønderne gik til angreb
Skak-03-07-15.jpg
Matematiklærer Pia Rømer Thorsen følger med i børn og bedsteforældres leg med skakbrikkerne på Kvikmarkens Privatskole. Foto: Kaj Bonne.
Kvikmarkens Privatskole havde åbent hus på skakkens dag

Indskolingslærerne Sarah Kirstein og Pia Rømer Thorsen stillede troligt bønderne op på de 20 skakbrætter. I løbet af få minutter skulle klasseværelset på Kvikmarkens Privatskole fyldes med 0. klasse-elever og deres bedsteforældre. I anledning af skakkens dag i fredags fik bedsteforældrene til de håbefulde skakbegyndere lov til at komme på besøg – og spille med børnene.
Skak er ikke et let spil, men det kan læres af alle. Og det er helt perfekt at lære spillet i en tidlig alder som for eksempel Kasper på seks år og Maja på syv år.
Al begyndelse er svær, så børnene startede med bondeskak, hvor det gjaldt om at slå bedstefar eller bedstemor i kampen om at nå først til modstanderens baglinje. Flere af børnene fangede lynhurtigt, at bonden gerne må gå to felter frem i den første træk. Og bønder slår på skrå. Først havde børn og bedsteforældre to bønder hver, så fire bønder og til sidst samtlige otte bønder.
Skakkens dag arrangeres af Dansk Skoleskak, og i fredags spillede flere end 28.000 børn med i diverse arrangementer over det ganske land. Måske en kommende Magnus Carlsen tog sine første træk i fredags.
Se mange flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top