- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Byrådet bør tænke på borgerne

Et flertal i Gladsaxe Byråd har nu besluttet at nogle af disse værdier skal sælges.
Borgernes Hus på Søborg Hovedgade 79 skal sælges, et hus der i over 25 år har været et centralt velbesøgt hus, til gavn for brugergrupper, lokale udstillinger, erhvervslivet og mange forskellige arrangementer af skiftende kunstnere skal nu lukkes. Det var givet til borgerne og vi vil ikke af med det, men byrådet tager det nu tilbage. Det skal lige nævnes, at den tidligere borgmester Tove Smidth er imod et salg.
Et andet fristed, der igennem tiderne har været til gavn for Gladsaxe borgerne ”Sølyst” ved Fakse Ladeplads sætter byrådet også til salg, der henvises til at det koster 1,8 mill. i underskud om året, hvordan man egentlig kan sammenligne det med nytteværdien? Den tidligere socialudvalgsformand Erling Schrøder er imod et salg.
Er vi en fattig kommune. Næh! Byrådet har lige over en toårig periode afsat i alt 30 mill.kr.til køb og ombygning af et lokale på Telefonfabrikken, det skal fortrinsvis benyttes til jazz interesserede, men man håber da også, at unge spillegrupper vil tilmelde sig, hvor de så findes?
Hvorfor skal noget der kører godt, til gavn for borgerne nedlægges eller flyttes til mindre centrale områder? Det ligner skandalen med ungdomshuset på jagtvejen 69, der efterfølgende blev meget dyrere at genhuse. Er byrådet til for borgerne, eller er vi blot stemmekvæg hver fjerde år?
Leif Carlsen
Initiativ Gruppen Bevar Borgernes Hus