annonce
Engelsk forsker skal gøre dagtilbud bedre
Fire kommuner vil hente inspiration i forskningsprojekt

De fire kommuner Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal har indgået et samarbejde, der skal styrke arbejdet med høj kvalitet i dagtilbud. Som led heri vil kommunerne hente inspiration hos den engelske topforsker Brenda Taggart, som står bag et af de største forskningsprojekter om betydningen af høj kvalitet i dagtilbud.

Brenda Taggart er en af forskerne bag et nyafsluttet engelsk forskningsprojekt, som over 17 år fulgte 3.000 børn. Målet var blandt andet at undersøge, hvordan kvaliteten af børnenes dagtilbud påvirkede dem senere i livet. Resultatet viste klart, at et dagtilbud af høj kvalitet kan gøre en stor positiv forskel for et barns udvikling – og dermed for resten af livet.

Resultaterne viste også, at børn, der har gået i et dagtilbud af høj kvalitet, klarer sig bedre i skolen, har færre adfærdsproblemer og trives generelt bedre. Effekten er især stor hos udsatte børn.

Derudover viste forskningsprojektet også, at læringsmiljøet i hjemmet spiller en stor rolle for barnets senere udvikling. Barnets læring er derfor afhængig af et godt samspil mellem forældre og daginstitution.

Over tre arrangementer i februar vil Brenda Taggart fortælle om disse resultater og give inspiration til ledere, pædagoger, forældre og politikere fra de fire kommuner.

Ud over de tre arrangementer består de fire kommuners løbende samarbejde i at dele viden og erfaringer på tværs. Målet er, at dagtilbud i endnu højere grad kan være med til at understøtte børnenes læring og udvikling – og dermed give dem en god start, som også rækker langt ud i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top