Et orgie af oplevelser
Regatta-Pavillonen-06-15.jpg
Siggi Halbjørnsson med de islandske aner, der kan føres tilbage til 845, bliver 66 år om en uge, så det skal gerne blive til et langt og aktivt otium. Foto: Kaj Bonne.
Restauratøren på Regatta Pavillonen har pensioneret sig selv

Siggi Halbjørnsson kunne været blevet leadguitarist i Gasolin, da det blev dannet. Men i stedet gik han ind i restaurationsbranchen.
Og i søndags gik han hjem. Regatta Pavillonen ved Bagsværd Sø er solgt. En ny ejer er klar til at åbne om et par måneder.
Efter 55 begivenhedsrige år skal Siggi Halbjørnsson ud på golfbanerne sammen med sin kone. Og der skal spilles tennis.
Gladsaxe Bladet kiggede forbi for at høre om beslutningen og om et liv i køkken og spiselokaler. Og det var lige som den med ketchupflasken: Lige pludselig kom det hele, og det var interessant og anderledes og nærmest et orgier af historier og anekdoter.
Som 12-årig gik han i gang med at lære at spille guitar. Han kom efter det og kom med i diverse orkestre og spillede bl.a. på Place Pigalle på Bakken.
-Jeg kendte trommeslageren Søren Berlev. Som børn havde vi en konkurrence om hvem, der havde flest fregner, griber Siggi Halbjørnsson.
-Søren tog mig med ud til Christianshavn, hvor han skulle være med i et nyt orkester – Gasolin – men der blev gået for hårdt til den, og det var ikke bare sjov tobak, der kom ind i kroppen. Så det sagde jeg nej til, siger Siggi Halbjørnsson.
Så han koncentrerede sig om kokkelivet. Han blev god og fik bl.a. bronze ved VM I Basel. Han blev køkkenchef og lærer. Han supplerede med en uddannelse som merkonom for at få styr på organisation og strategi, og han fik en pædagoguddannelse, så han kunne gøre det godt på de skoler, hvor han underviste.
-Jeg arbejdede undervejs både i Tyskland, England og Italien, så der kom meget på repertoiret, siger han.
Det blev til år på Divan 2 i Tivoli. Det vrimlede med kendte mennesker, og der var historier med Simon Spies, der kom forbi med sit hof af damer og med skuespillerne fra Tivoli Revyen. han kom også ind i bestyrelsesarbejde i Horesta.
For lidt over 18 år siden overtog han så Regatta Pavillonen, og han forpagtede også Aldershvile Slotspavillon i en årrække, til han ikke lige var enig med kommunen om, hvordan tingene skulle gribes an.
-Det gik faktisk så godt på slotspavillonen, at der blev penge til at sætte den nærmest faldefærdige bygning i stand, siger Siggi Halbjørnsson, der en overgang havde 50 ansatte i sine forretninger.
På Regatta Pavillonen har der været gode tider og knap så gode tider. Finanskrisen slog også igennem i restaurationsbranchen.
-Folks vaner har også ændret sig. Nu spiser man frokost og brunch, mens aftenselskaberne er blevet færre, konstaterer Siggi Halbjørnsson.

Korte ferier

Det kræver sine folk at være i restaurationsbranchen. Ferie og fridage er der ikke for mange af.
-Jeg har holdt tre ugers ferie og fem fridage, så det bliver mærkeligt pludselig at have fri. Jeg skal til at lave mad hjemme i Jonstrup. Og det skal være med friske råvarer. Vi får ikke meget brug for køleskab og fryser, slår Siggi Halbjørnsson fast.
Da han fyldte 50 år, fik han et golfsæt. Og nu er han blevet ret så habil. Tidligere var det ellers mest tennis og badminton, der stod på programmet.
-Heldigvis er min kone også begyndt at spille, så vi har det som en fælles interesse.
Parret har tre børn. En bor i Sverige, en i Kuala Lumpur og en tæt på Jonstrup. Og så er der børnebørn.
Det tog sin tid at få solgt Regatta pavillonen. Prisen blev reduceret med 15 procent undervejs. Det bliver Rene Bolvig, der i 10 år har haft forpagtet Moltkes Palæ, der overtaget forretningen.
Sammen med Erik Jørgensen har Siggi Halbjørnsson også drevet Cassiopeia inde ved Planetariet, og den skiller de sig også af med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top