annonce
Fra røveri til tricktyveri
Færre røverier i Gladsaxe, men tricktyverier stiger

Den amerikanske forfatter Mark Twain havde evnen til at kunne fortælle sandheden på en humoristisk måde. Om det udsagn om statistik, som er blevet ham tilskrevet blandt flere andre, er sandt eller falsk afhænger vel i særdeleshed af de mennesker, der tolker tallene. I hvert fald skulle Twain have sagt: – Der findes tre slags løgne: Løgn, forbandet løgn og statistik!
Pointen er, at man kan få det ud af statistisk materiale, som man har sat sig for. På forhånd. Imidlertid synes det ikke være et fortolkningsmæssig statistisk slaraffenland, som Københavns Vestegns Politi offentliggjorde i januar. Statistikken omhandler straffelovsanmeldelser fra 2008 til 2014 opgjort for hver af de 11 kommuner, som er en del af politikredsen.
Gladsaxe er med sine 66.656 indbyggere politikredsens største kommune. Det mest slående ved de nye tal, er, at Gladsaxe har forholdsvis mange tricktyverier. Af de i alt 480 tricktyverier i alle 11 kommuner, bliver de 105 begået i Gladsaxe. En kommune som Ishøj med 21.547 indbyggere ”burde” jo tilsvarende have ca. en tredjedel af Gladsaxes tricktyverier, ca. 30-35 forhold. Men i 2014 blev der anmeldt blot syv tricktyverier i Ishøj.
Af de 105 tricktyverier i Gladsaxe foregik de 63 i hjemmet, mens det på privaten kun forekom en enkelt gang i Ishøj sidste år.
Til gengæld er der med Gladsaxe-øjne grund til at glæde sig over, at det ser ud til at røverier er stærkt faldende. Flest røverier var der i 2010, hvor der blev anmeldt 64 forhold. Sidste år blev der kun anmeldt 29 forhold, heraf var 12 anmeldelser røveri mod andre. Ishøj havde derimod 22 røverier i alt.
På hosstående tabel kan man selv finde frem til andre spændende tal. For eksempel er antallet af indbrud i erhvervsvirksomheder halveret i løbet af perioden på de syv år.

Statistik-over-straffeloven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top