- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Gravide bør kunne føde på Herlev

Der mangler fødsler i det nordsjællandske område, medens der i den øvrige del af regionen er pres på fødeafdelingerne. I eftersommeren besluttede regionsrådet således at overføre Lyngby-Taarbæk og Egedal kommuner til Hillerød Hospital – og de næste kommuner, der står for tur er formentlig Gentofte og Gladsaxe Kommuner.

Men det er ikke særligt hensigtsmæssigt at gravide fra Gladsaxe kommune skal til at køre til Hillerød for at føde. Og derfor mener vi i Dansk Folkeparti, at det må undersøges om der ikke kan stables et alternativ på benene.

Da Regionsrådet i eftersommeren 2014 besluttede at ændre optageområderne for fødsler i Region Hovedstaden, skete det først og fremmest for at aflaste Rigshospitalet. Koncerndirektionen i Region Hovedstaden havde bedyret, at det var det, der skulle til for at løse problemerne, men det har åbenbart blot betyder, at presset er flyttet til Hvidovre Hospital.

Vi bliver nødt til at finde en mere hensigtsmæssig måde at indrette systemet på, således at gravide ikke bliver henvist til et hospital, der ligger meget langt fra deres bopæl. Efter min opfattelse er det et helt rimeligt krav at kunne stille som borger i Gladsaxe, at man kan få lov at føde på Herlev Hospital.

I DF vil vi gøre meget for at undgå, at gravide i Gladsaxe ender med at blive tvangshenvist til at skulle føde i Hillerød.

Kenneth Kristensen Berth

Regionsrådsmedlem & folketingskandidat (DF)

Nørrebred 3

2625 Vallensbæk