Henriette Engel gjorde det igen
Idrætsprisen-2014-02-05-14.jpg
Henriette Engel Hansen fortalte hvor meget det betyder at blive værdsat i en sportsverden, hvor andre idrætsgrene har langt lettere ved at komme i mediernes søgelys. Og kommune, kæreste, klub og venner fik også gode ord med på vejen. Foto: Kaj Bonne.
Verdensmesteren i toerkajak årets idrætsnavn i Gladsaxe for tredje gang

”Så står vi her igen”.
Konstaterede borgmester Karin Søjberg Holst, da hun forrige mandag aften i rådhushallen skulle uddele priser til kommunens mange mestre inden for forskellige sportsgrene.
Ordene var rettet til 32-årige Henriette Engel Hansen fra kano- og kajakklubben 361. For det var tredje gang hun skulle hyldes. Det skete tidligere i 2007 og 2008.Kanoroereen Arne Nielsson fra Nybro-Furå har også fået prisen tre gange, så ham vil Henriette gerne smutte udenom
I 2014 strøg hun til tops i toerkajak ved VM i Moskva sammen med Emma Jørgensen fra Maribo. De havde ikke roet sammen i ret lang tid, men det viste sig som den perfekte kombination. Det blev til VM-guld og tidsmæssigt også til en verdensrekord.
-Vi troede på en tredjeplads, før vi roede ud til finalen, men det viste sig så, at vi var bedre end vi selv troede, siger Henriette Engel Hansen.
At det skulle gå så godt tydede absolut ingenting på tidligere på året. Faktisk var Henriette så plaget af en skade i ryggen og i den ene balle, at hun var ved at give fortabt og sige, at nu kunne det være nok. Men typisk for hendes fightergen fortsatte hun, og det blev belønnet. Og nu er hun skadefri. Klar til at satse på at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro i 2016 via VM 2015 i Milano i august.

Slut efter OL
-Men så er det altså også slut. Jeg elsker mit job i Danske Regioner, hvor jeg arbejder 25 timer om ugen, og jeg skal være sammen med min kæreste, der heldigvis bakker mig op og selv er en vigtig del af 361, siger Henriette Engel hansen.
Kajaksporten er sjældent i medierne. Og hun oplevere ofte, at journalister ikke helt har styr på tingene, når de endelig tager sig sammen om skriver om sporten. Der bliver talt om årer og om at sejle.
-Når så kommunen vælger at hylde en og skabe opmærksomhed betyder det virkelig meget for mig – og for os, siger Henriette Engel Hansen, der måske skal stille op i tre discipliner ved OL.
-Vi satser også en firerkajak, og når man først er en del af OL, må man godt stille op i enerkajak, så det skal Emma og jeg så kæmpe om til den tid, siger Henriette Engel hansen.
For tiden løbetræner hun klokken 6.45 og supplererer med vægttræning inden turen ind til arbejdet .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top