Nej tak til Rema 1000 på Gladsaxevej
Byrådet har besluttet at sende forslag om opførsel af et Rema supermarked på Uno-X tankgrunden på hjørnet af Maglegårds Alle og Gladsaxevej i høring.

Besluttes dette bliver en af konsekvensen – ud over at de nærmeste naboer påføres urimelige støj-, lugt-, lys- og skygge gener – at et i forvejen trafikalt belastet område må døje med endnu mere trafik, herunder mange tunge lastbiler.

Supermarkedet vil blive placeret mindre end 400 meter fra Irma, Netto og Fakta på Søborg Hovedgade og indenfor få hundrede meter derfra forefindes yderligere 4 supermarkeder. Så man kan ikke ligefrem påstå, at supermarkeder er en mangelvare i lokalområdet, som Byråd og forvaltning ellers benytter som et argument for opførelse af endnu en dagligvarebutik.

Konsekvensen af åbning af en Rema på Gladsaxevej vil være, at en del kunder trækkes væk fra Søborg Hovedgade og endnu flere butikker må lukke. Dermed forsvinder meget af det byliv og den handel, de fleste af os gerne ser bevaret på Søborg Hovedgade, som man kun kan frygte bliver mere og mere spøgelsesagtig. Det lader ikke til, at politikerne har sat sig synderlig meget ind i den detailhandelsanalyse i Gladsaxe, kommunen i 2014 har købt og betalt.

Byrådet burde tage kampen op mod de større handelscentre i Lyngby, Herlev, Fisketorvet m.fl. ved at medvirke til at styrke handlen i vort eget handelscenter, Søborg Hovedgade, og ikke modarbejde det som de ellers er godt på vej til.

 

Finn Rasmussen
Maglegårds Alle 38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top