Nu kan pigerne løfte indkøbsposen
Vægtløftning-01-09-15.jpg
Eleverne fra Bagsværd Skole fik et indblik i vægtløftningen verden, hvor man via naturlig træning kan få styrket sin krop uden at ligne et steroidevrag. 16-årige Mathias Fischer Nielsen viste gode evner, da han fik instruktion af Simon Darville. Foto: Kaj Bonne.
Skoleklasser på besøg i Bagsværd Vægtløftnings Klub

Idrætstimerne kan med fordel lægges uden for skolen. Det skaber bevægelse fra skole til idrætsklub. Og det skaber både inspiration og motivation for eleverne, når den daglige trummerum udfordres. Fredag morgen var en række 9. klasses elever fra Bagsværd Skole på besøg hos Bagsværd Vægtløftningsklub. Og der deltog både piger og drenge.
– Der er kommet et mægtigt boom blandt kvindelige vægtløftere, for skønhedsidealet har ændret sig. Pigerne behøver ikke længere blot at være tynde. Nu må de gerne være stærke og udstråle styrke. I dag kan pigerne selv bære deres indkøbsposer, sagde eliteløfteren Simon Darville, der kyndigt underviste skoleeleverne.
Blandt dem var den 16-årige Mathias Fischer Nielsen. Det var nemt at spotte, at han i modsætning til flere af sine klassekammerater havde en veludviklet teknik: – Jeg har været oppe her i klubben og løfte sammen med en kammerat. Det er en hård sport, som der også er en utrolig masse teknik i. Det er sjovt at vi kan få lov til at prøve vægtløftning, for det adskiller sig fra de sædvanlige gymnastiktimer.
Bagsværd Vægtløftnings Klub har i en årrække været i klar fremgang, og klubben er den femtebedste i Danmark. Også blandt unge løftere. Måske en række nye potentielle talenter kom besøg denne fredag.
– 15-16-års-alderen er perfekt, når man vil starte med at løfte, hvis man har ambitioner om at blive eliteløfter. Jeg startede hernede som 14-årig, fortalte Simon Darville, mens han pegede på et billede på opslagstavlen, hvor han lignede de unge elever, som han netop havde undervist. Nu er Simon 21 med store flotte muskler og med både nordiske og danske mesterskabstitler. Til april skal han repræsentere Danmark ved EM i Georgien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top