Ny familiecafe i kirkelokaler
Børnefamilier kan få støtte i Søborg Kirke

Mange børnefamilier føler sig pressede i en hverdag, hvor arbejde, hentning af børn, indkøb, madlavning og nærvær skal gå op en højere enhed. Men snart kan det blive lidt lettere. For en ny non-profit familiecafe i Søborg, der slår dørene op for første gang næste onsdag, tilbyder sund familiemad til billige penge.
“Det kan være rigtig hårdt at være børnefamilie, når begge forældre har fuldtidsjob, og der er en masse ting, der skal ordnes i ulvetimen. Nu får de familier en dag om ugen, hvor de kan tage direkte fra afhentning af børn ned i cafeen og hygge sig sammen i det nyindrettede legerum, uden at skulle bruge tid på indkøb, madlavning og opvask”, siger Mette Brudvig, som er en af tre mødre, der er initiativtagere til familiecafeen.

Hun tilføjer, at cafeen også skal være et sted, hvor man kan mødes og spise med venner, uden at nogen skal lave mad og varte op.

Caféen vil servere sund og primært økologisk familiemad og vil blive afholdt hver onsdag i Søborg Kirkes lokaler. Og det er Sognepræst Merete Søndergaard Sølling rigtig godt tilfreds med. Hun håber, at caféen kan samle folk på tværs af generationer og styrke fællesskabet.

“I et samfund, hvor vi uafbrudt deles op og grupperes, er det vigtigt at kunne samles, – og hvor gøres det bedre end netop ved et måltid”, siger hun

Også Gladsaxe Kommunes borgmester Karin Søjberg Holst roser initiativet.

“Vi lægger meget vægt på, at vi skal have en levende by, hvor der er nogle stærke fællesskaber og folk kommer hinanden ved. Jeg tror simpelthen, at det er livsmedicin for folk at mødes med andre i deres fritid”, siger borgmesteren.

Hun mener, det har stor betydning, at man har noget at mødes om, og ser det som positivt, at man i familiecaféen kan mødes over et måltid mad og kan udveksle synspunkter med hinanden.

Fakta:
Familiecafeen vil blive afholdt hver onsdag fra klokken 16-19 og er åben for alle.
Buffeten er åben fra 17-18:30. Maden er sund og primær økologisk familiemad til 40 kroner per voksen, 20 kroner per barn og 5 kroner for øl og vand.
Der er legerum til børnene.
Tilmelding sker i via facebook eller på mail til mju@km.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top