På Mørkhøj Skole bestemmer eleverne
Mørkhøj-Skole-07-15.jpg
Elverådsformand Ida og næstformand Mikkel har været med til at præge projektet, der skal bruges til både rekreation, hygge og undervisning. Foto: Kaj Bonne.
Elevrådet disponerede over 500.000 kr. til udeprojekt

Demokratiet har virkelig fået lov til at folde sig ud i fuldt flor på Mørkhøj Skole, hvor eleverne fra 4. klasse og opefter fik lov til at disponere over 500.000 kr. kommunale kroner Pengene er brugt til et udeanlæg mellem to bygningsarealer Gang 1 og Gang 2.
Det var elevrådet i forrige skoleår, der fostrede ideen om, at der skulle gøres noget ved udearealet. Men ting tager tid, så projektet blev først godkendt i dette skoleår, og der har så ydermere været en forsinkelse, fordi kommunens folk havde travlt. Men nu er man klar til at rykke, og der er håb om at det hele står færdigt i slutningen af maj, så eleverne i 9. klasse lige når at se, hvad de var med til at sætte i gang, inden de forlader skolen.
-Vi føler virkelig, at det her er vores projekt. Vi har været rundt i alle klasserne fra 4. klasse og opefter, og vi har fået masser af input til ting, som eleverne synes skal være med, fortæller Mikkel, der er næstformand i elevrådet og Ida, der er formand.
De store elever vil gerne have et sted, hvor de kan hænge ud, sidde og sludre. En parkourbane var et meget stort ønske, og den kommer nu med i projektet. Den sluger en god del af de 500.000 kr., men det skal ikke gøre alt for ondt, hvis man falder ned, så skal man lande blødt.
Hængekøjer var også et ønske.
-De mindste vil gerne have et sted, hvor de kan lege ”jorden er giftig”, så det kommer også med, fortæller Mikkel og Ida.
Filosofien med skolereformens ambitioner om at få endnu mere bevægelse ind i undervisningen kan blive opfyldt på den måde.
-Vi har også ville have et område, hvor man simpelt hen kan komme ud af klasselokalet og flytte undervisningen ud id et fri, siger Ida.
Det er ikke så lidt af en opgave at sidde i elevrådet. Mikkel og Ida er også repræsenteret i skolebestyrelsen, og der holdes også møder med de andre skolers elevråd, så der bruges ca., 15 timer om måneden på det arbejde.
-Jeg synes virkelig, at det giver mig meget, og så synes jeg ikke, at det går ud over mit arbejde i klassen, siger Mikkel, der lige som Ida går i 8. klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top