Saunagus spreder sig
Saunagus-01-07-151.jpg
Bademester René Burchhardt svinger håndklædet, så duftene og varmen fordeles i saunalokalet. Foran bademesteren står en isspand, hvorfra der laves snebolde, der placeres oven på de varme sten og derefter får hældt olie på. Foto: Kaj Bonne. Foto: Kaj Bonne
Æteriske olier og dejlige dufte indtager saunaen

Under Gladsaxe Kommunes ”wellness-dag” og nytårkur for tre uger siden sprængte tilmeldingen til ”saunagus” alle rammer. Ikke alle fik plads. Men nu opstår en mulighed for at melde sig til gusen i Gladsaxe Svømmehal, hvor bademester René Burchhardt har oprettet saunagus-hold. Et nyt kommer på banen hver tirsdag aften fra kl. 20-21, og det er for både mænd og kvinder. Vil man deltage er det muligt at købe et kort for ti seancer.

Hvad er så saunagus?
Bademesteren hælder æteriske olier på nogle snebolde, der lægger på de varme saunasten. Mens sneen smelter, hvirvler bademesteren med et håndklæde duftene og den varme luft rundt i saunaen. Temperaturen starter ved 80 grader, og i løbet af 10-15 stiger den til 90 grader, hvorefter badegæsterne får en lille pause. En saunagus består af tre sessioner, og gusmesteren bruger forskellige dufte i hver session. Det anbefales at der drikkes vand i hver gus-pause, og René Burchhardt har også stillet frisk frugt frem. Blandt de specielle blandinger findes en bestående af seks forskellige olier, og René laver også en blanding bestående af olivenolie, lavendel og atlanterhavssalt.
Hele seancen varer en times og afsluttes med et ”koldt gys”, hvor bademesteren giver deltagerne en sidste hilsen fra et koldt håndklæde.
Da Gladsaxe Bladet var på besøg i saunaen, mødte vi det rutinerede torsdagshold, der er fuldt booket. De syv deltagere i alderen fra 35 år til 72 nyder timen i saunaen. Som Jens på 61 år sagde: – Det er simpelt hen så afslappende og afstressende. Jeg får fuldstændig tømt hjernen.
Jan på 55: – Jeg ser frem til hver torsdag aften. Jeg sætter stor pris på denne time.
Allan på 72: – Det er ikke noget problem at falde i søvn senere på aftenen. Jeg er helt færdig efter sådan en time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top