Svømmeklub nærmest drukner i sin succes
Svømmehal-05-02-15.jpg
Det vælter ind med børn og unge, der vil lære at svømme i GIF Svøm, og klubben tager gerne imod, men der skal jo også skaffes plads. Foto: Kaj Bonne.
GIF Svøm satser på 3.000 medlemmer

GIF Svøm har en vision. I år 2020 satser Gladsaxe Svømmeklub på at have 3.000 medlemmer. I øjeblikket har klubben ca. 2.200 medlemmer og flere hundrede står på venteliste.

Men er det overhovedet realistisk, at en svømmeforeningen kan forøge medlemstallet til de højder, når nogle idrætsforeninger kæmper med at få medlemmerne til at blive?

– Ja, det er det, mener klubbens formand Irene Chabior og sportschef Kim W. Marquardt: – Vi har de fornødne frivillige og instruktører. Vores eneste problem er vandtid.

Det er med velberåd hu, at svømmeklubben lancerer sin ambitiøse femårsplan. For det første er foreningen inde i en utrolig positiv udvikling særligt iblandt de 10-18-årige, som ellers er så vanskelige at få fat i. I løbet af fem måneder har GIF Svøm hentet 130 nye medlemmer i denne aldersgruppe! Og til de fleste hold er der skrevet tre potentielle medlemmer op på venteliste.

Klubbens interne system registrerer kun tre på ventelisterne, men det er ret sandsynligt, at endnu flere ville optræde på ventelisterne, hvis det var muligt. For det andet står svømmeklubben over for en kolossal udfordring i 2016. Hvad sker der med Blågård Svømmehal, der ejes af Københavns Kommune, når Blågård Seminarium rykker til Campus Carlsberg næste år? GIF Svøm lejer sig i øjeblikket ind i Blågård ikke færre end 31 timer om ugen.

– Vi er ude allerede nu, så vi kan nå at få en politisk reaktion, siger Kim Marquardt. Sammen med formand Irene Chabior, Jesper Ingemann Petersen og Diana Storm fra svømmeklubben har han forfattet et skrift ”Svømning i Gladsaxe – en sport for livet”. Dette manifest skitserer både visioner, problemer og løsning af problemerne, hvis visionen om de 3.000 medlemmer skal virkeliggøres. Visionsplanen er blevet sendt til Børne- og Kulturudvalget.

Mange synkronsvømmere

 

– Vi er ved at drukne i succes. Vi har virkelig fået hul ind til de unge, som gerne vil være med, men som ikke nødvendigvis ønsker at konkurrere. Vi har også åbnet et hold for synkronsvømning. Vi håbede på fem tilmeldinger, men vi fik 25 og har allerede åbnet hold nr. 2, fortæller Irene Chabior, der for nylig blev valgt til årets idrætsleder i Gladsaxe.

GIF Svøm arbejder med flere løsningsmodeller. Det nemmeste vil være, hvis foreningen stadig kan benytte Blågård Svømmehal, men hallen trænger til istandsættelse. Endvidere foreslår svømmeklubben den mulighed, at kapaciteten udvides i Gladsaxe Svømmehal med endnu en overdækket hal. Da den helt store udfordring for svømmeklubben er vandtid, så er der også det alternativ, at øge klubbens råderet over Gladsaxe Svømmehal ved at lukke for offentlig adgang til hallen på tre hverdag efter kl. 16.

I forbindelse med netop Blågård Svømmehal foreslår GIF Svøm, at Gladsaxe Kommune overtager drift og bygninger, mens svømmeklubben får hele vandtiden og står for alt andet i hallen. Lignende løsninger er set i både Herfølge og Lyngby.

 

Der mangler 30 timer

Vandtid er og bliver alfa og omega for GIF Svøm. I forhold til den nuværende vandtid mangler man 30 vandtimer for at opfylde visionen om 3.000 medlemmer, og hvis man mister vandtiden i Blågård Svømmehal, kommer man til at få et underskud på andre 31 timer om ugen.

Nu har GIF Svøm med sit manifest spillet bolden over på den politiske banehalvdel. Man er fra svømmeklubbens side meget åben over for en dialog om løsningsmodellerne. Men på den anden side så haster det med en politisk stillingtagen, så klubben kan fortsætte med sin visioner, planer og mål.

– I allerværste fald kan det blive skæbnesvangert for os. Alle vores frivillige og instruktører hentes i konkurrenceafdelingen, som vi under alle omstændigheder vil opretholde. Den uundgåelige konsekvens vil blive, at vi må lukke ned for ca. 1.300 pladser i breddeafdelingen, og det vil primært gå ud over børn og unge. Og vi vil netop værne om værdierne. Vi vil have de unge op af sofaen. Og vi vil vise, at vi er ”en klub for livet”, siger sportschef Kim W. Marquardt.

 

Svømning 09-15
Sportschef Kim W. Marquart  og formand Irene Chabior håber at en tidlig udmelding
om kapacitetsproblemer kan bidrage til at skaffe bedre forhold.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top