annonce
Udvalg tjekker maden
Byråd fortsætter med kantinemad

Liberal Alliances Michele Fejø  havde til byrådsmødet i onsdag stillet forslag om, at der til byrådets middag før møderne serveres den samme mads, som bringes ud til kommunens ældre borgere (hjemmehjælps madservice.

Det forslag fik kun hendes egen stemme.

En del af motivationen for forslaget var, at så kunne byrådsmedlemmerne løbende følge med i kvaliteten af maden. Tilfredsheden med maden er steget fra 62 pct. i 2010 til 66 pct. i 2012, så det gård en rigtige vej.

Seniorudvalget følger hele tiden med i en kontrol af madens kvalitet – der leveres fra to private firmaer – så Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti erklærede, at han havde stor tiltro til vurderingen fra udvalgets medlemmer.

Udvalgsformand Trine Græse (A) mente, at en del af forklaringen på manglende tilfredshed kunne ligge i anretningen. Det er ikke så festligt at spise mad serveret på en plasticbakke. Så der var måske et punkt at tage fat på.

Flemming Holst fra Enhedslisten stillede et ændringsforslag og kom lidt ind på sit eget volumen og tog lige Kim Wessel-Tolvig fra Venstre og Ole Skrald Ramussen fra Socialdemokratiet med, da han talte om, at forskellige mennesker havde forskellige behov og at der ofte lå en risiko i, at pensionister får mad med for lidt næring.

Vigtigst er det at ældre skal have solid, næringsrig kost de kender for at modvirke undervægt. Dette behov har byrådets politikkere og kommunens topembedsmænd generelt ikke. De skal deltage i et møde og har derfor behov for en lettere anretning.

Rådhusets køkken har leveret en udmærket og fleksibel service til byrådet og udvalgene, så Enhedslisten ser ingen grund til at skifte leverandør og dermed medvirke til evt. fyringer i køkkenet.

Borgmester Karin Søjberg Holst gjorde opmærksom på, at man på rådhuset har en kontrakt med en forpagter, så det ville komme på tværs med en anden leverandør.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top