Verden møder Skovbrynet
korea.jpeg.jpg
De koreanske gæster fik syn for sagn, da de besøgte en 9. klasse og så hvordan, der bliver arbejdet i klassen. Foto: Privat.
Sydkoreanske gæster hørte om Skovbrynet Skoles nye internationale profil

Der var nysgerrige blikke og velkomsthilsner på engelsk fra eleverne på Skovbrynet Skole, da en delegation fra den sydkoreanske læreruddannelse Gyeongin National University besøgte skolen.
De skulle høre om skolens nye internationale profil ’Go Global’, der åbner i august 2015. Go Global har fokus på engelsk, kommunikation og digitalisering og samarbejder med internationale praktikanter gennem Professionsuddannelsen UCC, der sammen med gæsterne fra Sydkorea med egne øjne så, hvordan skolen arbejder med den internationale profil.
Under et besøg i en 9. klasse slog både lærer og elever over på engelsk, så gæsterne kunne se og høre, hvordan man i klassen arbejder med rubrics, der viser forskellige mål i undervisningen.

Skovbrynet Skoles internationale tilbud begynder i næste skoleårs 7. klasser, hvor eleverne kan vælge undervisning på engelsk i geografi, biologi og matematik samt have to timers ekstra engelsk om ugen. På sigt skal ’Go Global’ sprede sig til hele skolen og både virtuelle og fysiske samarbejder med andre engelsktalende skoleklasser i verden skal etableres. I indskolingen kommer man bl.a. til at arbejde med begrebet verdensborger, egen og andres identitet, mens der på mellemtrinnet fokuseres på engelsk, kommunikation og interkulturelle kompetencer. For de største klasser skal der laves integrerede brobygningsforløb med internationale virksomheder og ungdomsuddannelser, der skal ruste de unge til en fremtid i et internationalt uddannelses- og arbejdsmarked.

På sigt er det ambitionen at Skovbrynet Skole skal blive en Associate Cambridge School under Cambridge University, hvilket betyder, at eleverne kan få en anden anerkendt afgangsprøve sammen med den danske afgangsprøve. Allerede i foråret vil skolen byde praktikanter velkommen fra Canada som et led i at åbne Skovbrynet Skole for resten af verden.

Der er informationsmøde om den internationale profil på Skovbrynet Skole torsdag 26. februar kl. 17.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top