- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

13-årig GMB-elev kunstdebuterer

Hvert år udvælger tre anerkendte kunstnere værker til Ungdommens Vårsalong. Og i år kom den 13-årige billedkunstelev Ea Charlotte Kiel Andersen fra Gladsaxe Musik- og Billedskole gennem nåleøjet. Temaet for årets udstilling er ”Det bevæger sig”. Ea har fået tre blyantstegninger med på udstillingen, og hun har taget årets tema til sig i sine værker, der alle er en sammenkobling mellem et dyr og et håndgribeligt instrument: et bæltedyr som støvsuger, et næsehorn som strygejern og en klapperslange som telefon. De tre tegninger er så iderigt og talentfuldt udført, at de finder vej til Vårsalongen 2015. Der er fernisering i morgen på Københavns Rådhus. Ea tager naturligvis far og mor med til åbningen af Vårsalongen, der er Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge mellem 13 og 19 år. Fra torsdag kan man gratis se udstillingen i rådhushallen frem til 16. april. Herefter tager Vårsalongen på turné til andre store danske byer.
Ea Charlotte Kiel Andersen går i 7. A på Buddinge Skole. I fritiden spiller hun volleyball, synger korsang i Bagsværd Kirke og tegner på billedskolen hver tirsdag hos underviser Jane Marie Petersen. Ea har gået på GMB i fire år og har afprøvet mange forskellige redskaber og underlag. Hun har tegnet og malet med kul og pensel, men blyanten er hendes foretrukne redskab: – Hvis jeg laver en fejl, så kan jeg viske den ud. Jeg er nok lidt perfektionistisk. Jeg kan godt lide at arbejde med detaljerne.
To af de tre udvalgte tegninger blev lavet i sommerferien, så det er ikke kun på billedskolen, at Ea arbejder med blyantstegninger. Det kom som en overraskelse for hende, at hun var blevet udvalgt.
– Jeg har det som om, at det ikke er mig, men står uden for og kigger på mine tegninger, siger den overrumplede kunstspire.