annonce
Beredskabet skal være i top
Få dage efter terrorangrebet i København, hvor to sagesløse borgere blev myrdet, fremlagde regeringen et forslag om at bevilge yderligere en milliard kroner til politi og efterretningstjenester.

Alligevel blev udspillet umiddelbart kritiseret af bl.a. Venstre og Dansk Folkeparti, som tilsyneladende vil give mange flere penge.
Ærlig talt undrer jeg mig noget over denne smagløse konkurrence. Især fordi de selvsamme partier for mindre end et år siden tog millioner fra det statslige beredskab for at finansiere skattelettelser til erhvervslivet. Og senere har de stemt for en kommuneaftale, som pålægger en endnu højere besparelse på det kommunale beredskab. I alt skal der spares 300 millioner kroner på beredskabet, hvilket svarer til 16% af det samlede budget.
I forbindelse med naturkatastrofer og større ulykker er et velfungerende beredskab af afgørende vigtighed for borgerne. Men det gælder også, når et terrorangreb rammer. I den aktuelle sag var det f.eks. på tale at tømme en sø for at finde gerningsvåbenet. Tror man det kunne være klaret af politifolk med sugerør?
Eller tænk hvis det havde været en bombesprængning i Storebæltstunnelen eller i en turbåd på Bagsværd Sø? Så ville det være røgdykkere, brandfolk, livreddere og ambulancefolk, som skulle frem i første række.
Den vigtigste opgave i forhold til terroraktioner er, at forebygge at de overhovedet finder sted. Men når så ulykken er ude, så er det vigtigt, at der kan reageres med et bredt spektrum af redskaber, hvoraf det statslige og kommunale redningsberedskab har en helt central rolle.
Derfor skylder partierne bag de store besparelser på beredskabet befolkningen en forklaring. Det klares ikke med bare at kræve flere penge til politi og efterretningstjeneste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top