Annonce
Billedkunstner med millionoplag
Hjoernebilledetsmallerversion.jpg
Foto: Presse.
Charlotte Tønder fra Vangede valgt to gange til at udsmykke IRMAs bæreposer

Der er ikke mange kunstnere som kan bryste sig af at være på IRMAS kunstpose hele to gange og inden for et år. Faktisk er det kun billedkunstner Charlotte Tønder som har været det. I samlet oplag er det blevet til 1.000.000 poser med fire forskellige motiver som potentielt 1 million kunder har lagt øjne på det sidste år.
Hvad er IRMAS kunstpose egentligt? I 70’erne ville Irma gerne introducere plasticposer som afløser for de gamle papirsposer, for at gøre det så miljøvenligt som muligt, ville man gerne inspirere kunderne til at gemme poserne og bruge dem flere gange. Og samtidig ønskede man at tage betaling for dem. Den nye form for pose med egen betaling, skulle jo accepteres af kunderne, og hvis der blot stod Irma på, var der en risiko for, at de ville afvise det nye tiltag. Det var baggrunden for idéen om at lade kunstnere dekorere poserne.
Det gav på den ene side plasticposerne en større gemmeværdi, og på den anden side gav det mange – også helt unge – kunstnere et fantastisk ”udstillingsvindue” for deres kunst. Siden har Irmas plasticposer været en løbende kunstudstilling, der har gjort gadebilledet lidt mere interessant. Der er mange andekoter omkring kunstposerne og flere af dem, cirkler altid rundt om de samme historier. I halvfjerdserne og flere år fremover, var det populært, for de kunstinteresserede, som også var mindre bemidlede og som ikke havde penge til at købe original kunst eller kunstværker, at købe kunstposen som blev lidt af en sidestykke.
Man klippede kunstmotivet ud og satte i glas og ramme. Så havde man kunst på væggen uden at betale noget særligt. Og kunsten kunne let skiftes ud i takt med kunstposen skiftede kunsterne.
Store navne som Per Arnoldi, Richard Mortensen, Leif Sylvester, Henry Heerup har også haft deres kunst på poserne.
Charlotte Tønder har eget Galleri i Rørholmsgade 11 inde i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top