Bodil til Søborg-skuespiller
Skuespiller-Henrik-Brink-01-08-14.jpg
Skuespilleren Henrik Birch modtog i søndags en Bodil-statuette for årets bedste mandlige hovedrolle. Det er de danske filmkritikere, der uddeler prisen. Foto: Kaj Bonne.
Henrik Birch fik statuetten for bedste mandlige hovedrolle

Den 58-årige Henrik Birch fra Søborg er sikkert helt på det rene med, at han ikke tilhører gruppen af Danmarks kendteste skuespillere. Måske der bliver lavet om på det nu. Søndag aften i Bremen Teater modtog han den fornemme Bodil-pris for sin hovedrolle i instruktørdebutanten Søren Balles “Klumpfisken”.

Henrik Birch har spillet med i en række store film og TV-serier som Anna Pihl, Krøniken, Rejseholdet, Edderkoppen og Taxa. Han er dog mest kendt for at udfolde sit store kunstneriske talent på de skrå brædder. Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 1979 og har spillet roller på bl.a. Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Café Teatret og Grønnegårds Teatret. I 2001 var Henrik Birch nomineret til en Reumert i kategorien bedste mandlige birolle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top