annonce
Elever til kamp mod den hårde tone
Elever-til-kamp-mod-den-hårde-tone.jpg
Søborgs 7. klasse-elever gik ind i filmens og skuespillets verden med energi og engagement sammen med manuskriptforfatter og producer Randolf Carlos Aaabye. Foto: Randolf Carlos Aabye.
7. klasser fra Søborg Skole laver en film om emnet

Som bedstefar kan man godt blive rystet, som man har fået en knytnæve i ansigtet, når ens lille perle af et barnebarn på fem år siger: – Fucking idiot, bedstefar!
Og Vilads går endda kun i børnehave, og tonen bliver bestemt ikke blødere, efterhånden som børnene bliver ældre.
7. A og 7. B på Søborg Skole har haft besøg af manuskriptforfatteren og produceren Randolf Carlos Aabye, så de selv har kunnet tage hånd om det alvorlige emne: Den hårde omgangstone. Det er et samarbejde som er kommet i stand mellem Søborg Skole og teleselskabet Call me. Eleverne skrev selv manuskript og filmede med hjælp fra den udsendte professionelle, og de unge instruerede selv og agerede skuespillere.
7. klasserne i Søborg er med i opløbet om Tal ordentligt-prisen og en præmie på 10.000 kroner. Senere på året kåres den bedste film blandt de mange skoleklassers bidrag. I tidens ånd kan eleverne vinde publikumsprisen, som går til filmen med flest likes på Youtube.
Projektet ”Tal ordentligt” blev til i 2012, hvor Call me satte fokus på den hårde tone børn imellem. Kampagnen har til formål at skabe bedre trivsel blandt eleverne, så de lærer de positive sideeffekter af at tale pænere til hinanden.
Det interessante er jo, at selv om man selv kan slynge en hård bemærkning af, så kan man udmærket føle sig såret, når andre svarer igen med samme midler. Eller endnu hårdere midler. I gamle dage hed det: -. Tal til kongen og ikke stodderen i mennesket.
Allerede sidste skoleår bad Call me skoler over hele landet om at reflektere over den hårde tone, hvilket resulterede i mange kortfilm om emnet. Initiativet havde så stor succes, at Call me igen i år er taget rundt omkring i landet for i samarbejde med eleverne at sætte ”Tal ordentligt” på skemaet:
– Det er fantastisk at opleve elevernes engagement i projektet, og der er kommet nogle rigtig gode og tankevækkende film ud af deres indsats”, siger Hanne Lindblad, som er direktør i Call me og initiativtageren bag Tal ordentligt-projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top