En kamp for at komme i tøjet
Ishockey-01-13-15.jpg
Eleverne fra Enghavegård Skoles 9. klasser kæmpede i hærdigt for at polstre sig, inden de skulle føre sig frem som rigtige ishockeyspillere. Foto: Kaj Bonne.
Elever fra Enghavegård forsøger sig på isen

– Når man er kommet i ishockeytøjet, så føler man sig som Bambi.
Agnete Jersild fra 9. klasse på Enghavegård Skole kæmper en kamp for at tage de mange forskellige beskyttelsesskinner på i den rigtige rækkefølge. Yasmin Jørgensen synes, at skridtbeskytteren er lidt for stor, mens Freja Degn, der rent faktisk spiller ishockey i Gladsaxe (GLIS), er mere fortrolig med den indpakning, man skal igennem, før man fører sig frem på den glatte is.
Denne fredag morgen møder eleverne frem til en helt frisk is. Halmedarbejderen kører rutineret rundt og gør isen klar.
De tre piger er i undertal i forhold til drengene: – Er det en drengesport, spørger vi.
– Det er både en sport for piger og drenge, svarer Freja Degn. På hendes hold i GLIS er de to piger. – Bliver der taget hensyn til jer, spørger vi nysgerrigt. – Måske lidt, siger Freja.
Lærer Lasse Schiolborg har eleverne i idræt, der er under valgfagsordningen:
– Vi har fem fredage med et helt forløb. Tre gange spiller vi ishockey, og når vejret bliver bedre skal vi spille rullehockey et par gange.
– Ishockeyklubben har været særdeles behjælpelige og fleksible, og det er vi meget glade for. Eleverne finder ud af, at der skal styrke og hurtighed til. De får også at vide, hvordan de kan styrketræne, fortæller læreren om samarbejdet mellem skolen og ishockeyklubben.
Blandt drengene er der et par rutinerede spillere på Gladsaxes U15-hold. Christian Sørensen og Rasmus Juul Svenningsen har spillet ishockey i næsten fem år. De kan let hoppe i tøjet: – Vi kan gøre det på ti minutter, hvis det skal gå meget hurtigt, men ellers plejer vi at bruge 15-20 minutter på det, siger Christian Sørensen.
De urutinerede ishockey- spillere var ikke bekymrede over at skulle stå på skøjter: – Nej, det er sværere at behandle pucken.
Den erfarne Christian Sørensen finder ishockeyen nemmere end rullehockeyen: – Det er svært at bremse på rullerne, og så kan du heller ikke få det samme glid over bolden, som du kan med pucken.
Eleverne virker glade for at få afbrudt det vanlige forløb i klasseværelserne: – Det er fedt med sådanne hele dage uden for skolen, lyder det næsten i kor fra eleverne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top