Fokus på den stille mistrivsel
Stille-piger-01-12-15.jpg
I onsdags blev drikkedunke uddelt på Mørkhøj Skole. Stemningen var god og humøret var højt, men det ændrer ikke ved at sloganet ”Du behøver ikke at være alene” sætter fokus på mere alvorlige emner for skolens stille eksistenser. Foto: Kaj Bonne.
Alle skoleelever får drikkedunke med slogans om ensomme og stille børn

I onsdags fik alle eleverne på skolerne i Gladsaxe udleveret gratis drikkedunke. På dunkene er der slogans, der sætter fokus på trivsel og ikke mindst mistrivsel – særligt de stille, ensomme børn, der ikke gør opmærksom på, at de vantrives.
Ideen er, at elever og lærere kan bruge de forskellige slogans til en snak om, hvad de betyder, og hvad man kan gøre, hvis man ikke har det godt. Det samme kan elever og forældre gøre derhjemme, og forhåbentlig giver det anledning til at flere af de børn og unge rækker ud efter hjælp. Den hjælp kan de unge få i nyoprettede netværksgrupper, hvor de kan mødes og snakke med andre, der har det som dem selv.
Drikkedunkene er lavet af medarbejderne fra emballage-virksomheden Scandinavian Packaging og deres familier. Vel at mærke som et frivilligt projekt i deres fritid. Virksomhedens medarbejdere blev inspireret til arbejdet med trivsel blandt børn og unge, da de så to film om et tidligere projektet om ”Piger i trivsel i Gladsaxe”.
Mange af pigerne fra projektet fortalte, at de ikke trivedes særlig godt i deres klasser, at de manglede nogle at snakke med og ofte følte sig lidt anderledes og udenfor i sociale sammenhænge. Filmene gjorde stort indtryk, fortæller administrerende direktør Bjarke Rolf Arlø. Ikke mindst fordi de også selv kunne genkende noget af problematikken hos deres egne børn eller nogle af børnenes klassekammerater: – Det fik os til at tænke, at vi gerne ville inddrage alle vores ansatte og deres familier i et projekt, der kunne gøre opmærksom på de her stille børn og unge, fortæller han. Virksomheden fik derfor ideen til at sætte spot på den stille mistrivsel gennem drikkedunke med slogans og et link til en hjemmeside, hvor børn, unge, forældre og lærere kan læse om mulighederne for at få hjælp, hvis man ikke trives.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top