Gymnasiaster opfører dansemusical
Teater-i-Gymnasiet-10-15.jpg
Fra venstre ses hovedrolle- Foto: Kaj Bonne.
Mægtigt set-up til Gladsaxe Gymnasiums musical

Stemningen er intens. Et næsten stressende tempo kører i kulisserne. Man kan fornemme, at ”noget” er undervejs. Det er lørdag eftermiddag på Gladsaxe Gymnasium. Egentlig burde der have været dødstille. Og derhjemme under dynen ville mange elever sikkert stadig befinde sig med en lyst til at nappe endnu en halv time.
Sådan er det overhovedet ikke denne lørdag. Elever med klart definerede arbejdsopgaver er dybt koncentrerede om deres virke. Ingen sidder med hovederne begravede i deres tablets eller med tommelfingrene på overarbejde henover de smarte telefoners tastaturer.
Der arbejdes på højtryk, for i denne uge skal gymnasiasterne sætte deres dansemusical ”The time of my life” op.
Gladsaxe Gymnasium har en årelang tradition for at spille teater og musicals. År efter år tager ældste elever teten og guider de yngre elever. Hermed opbygges en uvurderlig rutine, som går i arv fra årgang til årgang. Nu om dage er dramalinjerne umådeligt populære, og de fem unge, som vi sætter stævne midt under den hektiske sidste fase udviser alle stor interesse for skuespil, sang og dans. Forestillingens produktionsledere Jakob Thorsboe Lundblad, Caroline Ottesen og Line Vedsø går alle i 3. g. De har de foregående år optjent en indsigt, der gør, at de nu kan være med til at køre så stor en forestilling, som 90 elever medvirker i. Hovedrolleindehaverne Laura Amalie Tøttrup, der spiller Baby, og Kevan Soliman, der har rollen som Johnny, går i 1. g. De vil næste år kunne give deres viden videre til nye dramainteresserede gymnasiaster.
– Vi startede allerede før sommerferien. Vi har lavet et selvskrevet, eksperimenterende stykke som bygger på den klassiske teatertradition. Vi har fået stor hjælp af instruktøren Clara Marie Tange, koreografen Louise Degnbol Bech samt vores lærere Louise Trojahn og Lise-Lotte Rønne Koch, fortæller produktionslederne.
– Om man spiller med på scenen, er musiker, roadie eller PR-medarbejder er underordnet. Alle passer det, de skal. Der er plads til alle, selv om folk selvfølgelig er blevet castet til rollerne. Folk har virkelig formået at smelte sammen. Det har været et dejligt fællesskab. Nu ser vi bare frem til denne uge. Det er nu, det sker. Folk griner og græder sammen. Det er næsten federe, jo hårdere det er. Men det er meget mere end en gymnasiemusical. Vi løfter det sammen, lyder det fra dem fem gymnasiaster.
Teatersalen er i øjeblikket under ombygning, så det har været noget af en logistisk udfordring for de unge at sætte musicalen op i kantinen. Her er der plads til 250 sæder. Der spilles fire forestillinger: i morgen den 4. marts kl. 20, torsdag den 5. marts kl. 20 og fredag den 6. marts både kl. 17 og 20.
Som dansker bliver man en smule stolt over at møde en så talentfuld og determineret flok unge. De anstrengelser fortjener at blive værdsat af publikum.
Og jo! Selvfølgelig skal der festes, når det hele er veloverstået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top