annonce
Humørbombe sælger traditionsklub
AB-Peter-Lassen-09-15.jpg
Peter Lassen havde masser af succes som afslutter. Den skal fortsætte, når aftaler skal afsluttes med en underskrift på en kontrakt. Foto: Kaj Bonne.
Måltyven Peter Lassen er tilbage i AB Gladsaxe

– Når jeg lukker en salgsaftale, så har jeg fuldstændig samme glæde, som da jeg scorede mål.
Det siger AB Gladsaxes salgschef Peter Lassen. Den 48-årige sælger slog i sin aktive fodboldkarriere igennem i netop AB, hvor han op til sæsonstarten 2014-15 blev hentet til klubbens administration af direktør Peter Rasmussen.
Peter Lassen var i sin tid den typiske bomber. Stor og fysisk stærk. Næsen var rettet mod modstandernes mål. Dette afslutningsinstinkt er intakt: – Men det er altså op ad bakke, når 1. holdet har tabt fire kampe i træk, og jeg sidder og skal forklare en potentiel sponsor, at vi faktisk har et godt hold. Derfor var det godt, at vi sluttede så godt af i efteråret – det forsøger jeg så at udnytte, siger Peter Lassen.
Peter Lassen fortæller, at det netværk som direktøren har oparbejdet er af Superliga-niveau: – Vi har 130 partnere. Det er et anseligt antal. Vi er utrolig opmærksomme på, at vores partnere skal have noget ud af at støtte os. Vi er en traditionsklub med næsten 2.000 medlemmer i fire afdelinger, og medlemmerne er meget loyale over for dem, der støtter os. Og sådan skal det være. Endvidere har vores partnere meget ud af at møde hinanden til fodboldkampene, for det giver dem alle ekstra forretningsmuligheder.
Peter Lassen har afsluttet i denne sæson afsluttet et par større kontrakter med tøjfirmaet Mascot, Sportmaster og Fitness World. Salgschefen kigger løbende på nye muligheder: – Hvor er vi dækket ind, og hvor mangler vi at finde en partner. Lige nu er jeg på udkig efter en brilleforretning og en tandlæge.
AB Gladsaxe står naturligvis stærkt lokalt, men foreningen med ni danske fodboldmesterskaber er stadig et brand, som klinger over alt i Danmark. Det vidner aftalen med tekstilvirksomheden Mascot i Silkeborg. Her kunne Peter Lassen udnytte sit lokalkendskab. Han spillede for midtjyderne omkring årtusindskiftet og nåede at blive topscorer i Superligaen for Silkeborg IF.
Peter Lassen kommer oprindelig fra Vesterbro. Der var ikke mange penge i familien. Og så bliver man ind imellem nødt til at klare sig med godt humør.

Glad københavnerknægt
– Jeg ved godt, at jeg har ry for at være en spradebasse. Det er jeg jo. Og det vil jeg fortsat være. Jeg elsker den gode joke. Jeg blev meget glad, da Peter Rasmussen ringede til mig. Vi snakkede og fandt frem til en aftale – og jeg fik at vide, at jeg kunne få lov til at forblive den, jeg er. Der er en god omgangstone på kontoret, og så har alle lyst til at give sig 20 procent ekstra, siger Peter Lassen, der i blot 18 Superligakampe for AB nåede at score 14 mål. Herefter blev han solgt til Eendracht Aalst i Belgien, hvor han scorede mål på samlebånd i to og et halvt år, inden Preben Elkjær hentede ham hjem.
– Preben har altid været mit idol. Han har heller aldrig været bange for at sige sin mening. Da han spurgte, om jeg ville hjem til Danmark, sagde jeg ja med det samme under forudsætning af, at jeg ikke havnede i Jylland. Så derfor endte jeg i Silkeborg!

Succes i Silkeborg
Opholdet hos silkeborgenserne blev særdeles succesrigt. Peter Lassen blev i en alder af 33 år topscorer i Superligaen, selv om han sad ude med en skade i de sidste syv kampe: Jeg havde scoret 16 mål. Hans Eklund fra Viborg havde scoret 14, og min klubkammerat Henrik Tømrer Pedersen havde scoret 13. I sidste spillerunde sad jeg på tribunen i Esbjerg. Det eneste, der interesserede mig, var, at jeg blev topscorer. Eklund scorede til 1-0 mod AGF, og Tømrer scorede til 1-0 for os. Jeg var ved at blive godt nervøs. Det så Morten Bruun fra min klub, og så fik han stadionspeakeren på Esbjerg Stadion til at sige, at Eklund havde scoret til 2-0. Jeg var helt knust, men det var heldigvis bare en practical joke.
Silkeborg IF havde på dette tidspunkt legendariske Sepp Piontek som træner: – Det var en herlig tid. Sepp er et fantastisk menneske, og jeg elskede at drive ham til vanvid med pudsige indfald og practical jokes.
Herefter lader ”Lassen”, som manden med fornavnet Peter helst vil kaldes, munden løbe. Den ene vanvittige anekdote efter den anden fortælles. Lassen kunne blive ved. Men vi stopper ham. Der er nok af historier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top