I praktik på minkfarm
mink.jpg
Ida var med til det daglige artbejde lige fra den tidlige morgenstund. Det var lærerigt. Foto: Privat
Ida fra Bagsværd fik usædvanlig oplevelse

Mit navn er Ida Thomsen. Jeg er en pige på 15 år, der går på Bagsværd Skole i ottende klasse. Jeg interesserer mig for tøj, mode, indretning og design, og jeg har i denne uge været så heldig at komme i praktik hos Kopenhagen Fur.
Jeg tilbragte min første dag i praktik på Finn Nielsens minkfarm, der ligger i St. Merløse. Efter at have været tidligt oppe, ankom jeg til farmen klokken halv otte. Finn havde en travl dag foran sig, da parringen af minkene næsten lige var startet, så vi gik hurtigt i gang.
I starten fulgte jeg bare med, så godt jeg nu kunne, og fik stillet Finn en masse spørgsmål om mink. Både i forhold til Finns farm, mink i udlandet og mink i Danmark. Jeg blev overrasket over, hvor mange minkfarme der faktisk er i Danmark. 1500 minkfarme, dét havde jeg ikke regnet med.
Jeg fik lov til at holde en mink. To ud af de tre gange, hvor jeg prøvede at holde en, slap minken ud af min hånd, og så måtte vi fange den igen. Det grinede Finn heldigvis bare af. Tredje gang er jo lykkens gang, så der lykkedes det at få minken ind i sit bur igen, uden at den slap ud af min hånd.

Savsmuld
Senere på dagen fik jeg til opgave, at jeg skulle lægge savsmuld hos hannerne og lægge halm oven på tævernes redekasser. Man skulle ikke tro det, men det var faktisk en ret hyggelig opgave. En hyggelig og travl dag på minkfarmen blev afsluttet, og jeg fik en god nats søvn.
På min anden dag i praktik, var jeg hos Oh! by Kopenhagen Fur. Det er en afdeling hos Kopenhagen Fur, hvor de laver alt, hvad man kan forestille sig af accessories med pels.
Jeg synes, at det er en rigtig god idé, at man ikke kun laver jakker af pels, men at man også laver tasker, armbånd, vedhæng til tasker osv. og dermed rammer en større målgruppe. Det er jo ikke alle, der har lyst til at gå med en pelsjakke men bare gerne vil gå med pels i en lidt mindre grad.
Min opgave blev, at jeg skulle finde idéer til en ny måde, Oh! kan vise deres logo på til f.eks. tasker. Jeg skulle også prøve at finde på et nyt design til deres minkhale-holder, og efter frokost designede jeg en bæltetaske med pels.
Den tredje dag var jeg i Kopenhagen Furs kommunikationsafdeling i Glostrup. Her skulle jeg skrive denne historie om min oplevelse indtil videre af at være i praktik hos Kopenhagen Fur.
Indtil videre har min praktik været spændende, da det ikke er noget jeg har prøvet før, og det er noget, der interesserer mig. Jeg ser derfor også frem til at tilbringe de næste to dage i Kopenhagen Furs designafdeling, Kick.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top