Klublivet skal være bedre
HERO-formand-01-11-15.jpg
Per Sundberg skal sammen med sin bestyrelse og meget gerne andre hjælpere forsøge at skaffe mange nye medlemmer til Gladsaxe-hero. Foto: Kaj Bonne.
Ny bestyrelse i Gladsaxe-Hero har tårnhøje ambitioner om medlemstilgang

Man lejer fire busser og propper samtlige medlemmer i ungdomsafdelingen ind i dem. Så kan turen måske gå til Jylland eller til Holland, hvor der spilles en turnering. Det sociale element skal i den grad plejes.
Det er en af de måder, som den nye bestyrelse i fodboldklubben Gladsaxe-Hero vil leve op til den noget ambitiøse målsætning om at skaffe 100 nye medlemmer i løbet af to år.
Metoden er bl.a. brugt i FB på Frederiksberg, der med stor succes tager til Kalundborg.
-Vi har haft et medlemsfald, og det skal vi have gjort noget ved. Det skal simpelthen være attraktivt at være her, siger Per Suyndberg, der for et par uger siden blev valgt som ny formand. Han afløste Jens Boe Andersen, der måtte erkende, at han havde for travlt med sit civile job.
-Vi skal arbejde benhårdt på at skaffe nye ressourcer, vi skal få folk til at blive, og vi skal skabe attraktive rammer. Både når det gælder faciliteter og trænere, siger Per Sundberg.
-I de kommende år bliver der virkelig kamp om de unge. Fødselstallet rasler ned, og et nærmest dramatisk knæk vil snart slå igennem-. Samtidig bliver tilbuddene flere og flere. Og der er en skolereform, der skal tages hensyn til.
-Indtil videre har vi ikke mærket noget til skolereformen med et medlemstab på den konto, men vi kan godt mærke, at de unge er pressede, siger per Sundberg.
-Det ville jo være fint, hvis vi kunne kombinere skole med fodboldtræning, men vi har desværre ikke kapaciteten til det. De unge trænere skal passe deres uddannelse.
Der er også planer om at få fat i børn og unge fra Høje Gladsaxe, og der er man gået ind i et samarbejde med Beboerrådgivningen, der meget gerne må sende nogle unge og meget gerne med anden etnisk baggrund, så Basim ikke skal være den eneste, der er kendt i den retning.
-Vi har haft den oplevelse, at der har været klubber i klubben, at man kørte sit eget lille private løb. Det skal vi også have modarbejdet, siger Per Sundberg.
En løsning på medlemstilgangen kunne være at fiske medlemmer i andre klubber, men den metode skal ikke i brug.
-Tværtimod vil vi meget gerne arbejde sammen med AB, IF Bytoften, Bagsværd og Høje Gladsaxe, slår Per Sundberg fast.
På seniorfronten står det noget skidt til. Da Gladsaxe og Hero fusionerede var der 10 seniorhold. Nu er der to.
-Vi havde også et 3. hold, men de havde ikke lige fattet, hvordan man opfører sig i en fodboldklub, så det hold måtte vi lukke.
1. holdet har stadig en chance for at rykke op i Sjællandsserien. Det gik forrygende i begyndelsen af denne sæson, men så kom der en stribe dårlige resultater, så holdet raslede ned i stillingen.
-Vi skal rykke op, men det behøver måske ikke lige at være i år, men så i hvert fald i næste sæson, slår Per Sundberg fast.
-Vi har tilmeldt et hold til U21-turneingen. De vil blive presset, men det er faktisk udviklende, har vi fundet ud af, siger han.
Klublivet skal bl.a. styrkes ved at man får lagt en bunke kampe på de samme dage, så man ikke alene skal spille selv, men også kan se sine kammerater i aktion bagefter.
-Vi har allerede besluttet, at vi holder en klubfest 6. juni. Det er dagen før den store kommunale idrætsdag, konstaterer Per Sundberg.

Fakta:
Per Sundberg er 51 år, arbejder i Topdanmark som byggeteknisk rådgiver.
Han har bl.a. været formand for Gladsaxe Pigegardes supportafdeling.
Har været ungdomsformand i Gladsaxe-Hero.
Spillede selv i Værløse, da han var aktiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top