- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Metroskat – også i Gladsaxe?

I alt skal borgerne betale 900 millioner kr.
Den nye letbane, der skal køre gennem Gladsaxe, har også et underskud som skal dækkes, da indtægterne er mindre end udgifter til anlæg og drift af letbanen. Gladsaxe har sammen med de andre kommuner i letbanesamarbejdet et underskud, der skal dækkes.
Får Københavns Kommune og selskabet bag Nordhavn og den nye metro held med en ny metro-skat, kan det være, at politikerne i Gladsaxe og de andre letbanekommuner kan få den gode ide, at borgere og virksomheder langs letbanen skal betale en særlig letbaneskat som i Nordhavn.
Indtil nu har borgmesteren og flertallet i byrådet, som bakker op om en letbanen, ikke fortalt, hvordan de vil betale for letbanen. Der er nogen forventninger om, at grundpriserne vil stige og der dermed vil komme flere penge i kommunekassen. Men det er langt fra sikkert, at grundene vil stige i værdi, bare fordi der kommer en letbane.
Gladsaxe risikerer derfor at ende med et stor hul i kommunekassen, som skal finansieres. Og der er en særlig letbaneskat, som naboerne langs letbanen kommer til at betale i de næste mange år.
Det er ikke rimeligt, at borgerne skal finansiere politikernes dårlige investeringer i en letbane, som har et negativt samfundsøkonomisk afkast. Det bedste vil være at droppe letbanen en gang for alle.

Henrik Sørensen
Konservativ folketingskandidat