Nu skal VB 1968 lære tricks
Værebro-Boldklub-01-13-15.jpg
Tonny ”Trix” Nielsen (i midten) sammen med VB 1968 sportschef Kamran Azan (th.) under VB 1968s træningskamp mod Ølstykke forleden. Foto: Kaj Bonne
Tonny ”Trix” Nielsen er tilknyttet klubben som konsulent

”Trix” er en fodboldlegende. En legende på 72 år. Tonny ”Trix” Nielsen er kendt af Gud og hver mand i Bagsværd – ikke mindst på ABs anlæg i Bagsværd, hvor han har været en integreret del af klubbens trænerstab i 35 år. I alle disse år har han haft ABs mest talentfulde spillere gennem sit skarpe fodboldblik. I 2011 blev han udnævnt til æresmedlem af AB.
En råkold martsaften på kunststofbanen i Bagsværd står legenden på sidelinjen, da VB 1968 møder Ølstykke i en træningskamp. Mens fotografen koncentrerer sig om at få et billede af Trix, lægger gæsterne bolden ind bag Værebro-målmanden Kim Kaarup. Der var ikke spillet ét minut. Langsomt, men sikkert tog Værebro-spillerne over. Boldomgangen blandt spillerne var fin og hurtig, og frontløberen Orhan Koyuncu viste tekniske delikatesser på samlebånd.
VB 1968 har tilknyttet legenden som konsulent. Det sker blandt andet i håb om avancement til Sjællandsserien. Serie 1, hvor VB 1968, naboerne fra ABs 2. hold og Gladsaxe Hero befinder sig, er uhyre jævnbyrdig, så en god start på forårssæsonen kan gøre udslaget i sidste ende. I øjeblikket er VB 1968 på andenpladsen.
Trix har sat arbejdet i AB på stand by og er i stedet hos naboklubben: – Jeg har haft en depression i ni måneder. Jeg ønsker ikke for mine værste fjender, at de skal igennem det, som jeg har prøvet på det seneste. Jeg har sgu altid været en glad dreng, så jeg forstår ikke, hvorfor det er kommet til mig. Jeg kunne jo ikke bare komme og gå i AB, som det passede mig. Det er ikke min stil. Men nu er jeg tilknyttet Værebro som konsulent, for så kan jeg passe det ind med min sygdom. Klubben har forståelse for, hvis jeg indimellem ikke kommer.
”Trix” lader blikket falde på spillerne og banen: – Orhan og Mauricio træk lidt op. I skal ikke ned og hjælpe. Vær klar!
– Det er nogle gode gutter her i VB. De er alle parat til at hjælpe mig: Trix, kan jeg gøre noget for dig? Det varmer. Klubben har nogle fantastiske spillere på 18-19 år, der er virkelig noget at gøre godt med i fremtiden.
Og det med at skabe fodboldspillere for den ny tid, det kan ”Trix” som meget, meget få trænere det danske fodboldlandskab. I øjeblikket sker det så sideløbende med, at han kæmper sig vej ud af depressionen: – Jeg har sovet ad H til i ni måneder. Jeg har næsten ikke sovet. Egentlig skulle jeg have været på to udlandsrejser, men jeg har meldt afbud. Jeg er ikke lige til at sætte mig op i en flyvemaskine. I stedet tager jeg tre uger i Jylland. Her sker der ikke en skid og efter nogle friske gåture, falder jeg i søvn med et brag.
– Kom så gutter!
”Trix” kan slet ikke lade være med at involvere sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top