Oplevelsen blev enorm
Musikpris-18-10-15.jpg
Det var flot at få lov til at spille i foyeren før koncerten, men oplevelsen blev endnu større undervejs. Foto: Kaj Bonne.
Musikskoleelever fik plads i symfoniorkester

Gladsaxe Musik- og Billedskoles elever fik en oplevelse, da de spillede med Copenhagen Phil til Gladsaxe Prisen 2015
Gladsaxe Musik- og Billedskole (GMB) og Albertslunds Musikskoles elever fik lov, at prøve kræfter med at spille i et symfoniorkester. Dette skete under uddelingen af Gladsaxe Prisen 2015 på Grønnemose Skole.
Musikskoleeleverne fra begge musikskoler havde set frem til, at få lov at spille sammen med sjællandssymfoniorkester Copenhagen Phil. Musikskoleelevernes glæde blev endnu større, da de fandt ud af, at de skulle sidde på de ”rigtige” pladser i symfoniorkesteret, dvs. at violiner sad og stod med violiner, trompetister med blæsere osv.
Musikskoleelevernes koncertprogram bestod i at opvarme med udvalgte musikstykker fra Carl Nielsens 2. symfoni i foyeren på Grønnemose Skole, fra en halv time før koncertens start. I foyéen var strygerer og blæserer delt op og placeret i hver sin ende, dermed kunne publikum bevæge sig efter, hvem der spillede. Under prisuddelingen af Gladsaxe Prisen 2015 som gik til Oboist Eva Steinaa i år, fik musikskoleeleverne lov til at spille med Copenhagen Phil under de to første fællessange. Bagefter kunne musikskoleeleverne gå ned og nyde Copenhagen Phil spille en 90 minutters symfonikoncert i sammenspil med prismodtageren Eva Steinaa, som stod i spisen for symfoniorkesteret på denne dag.
Inden koncerten til Gladsaxe Prisen 2015, havde musikskoleeleverne deltaget i en endags workshop med udvalgte personer fra Copenhagen Phil på Gladsaxe Musik- og Billedskole i januar. Og onsdag den 25. februar besøgte musikskoleeleverne Copenhagen Phil i deres tilholdssted, som ligger i det gamle radiohus. Her fik musikskoleeleverne lov at overvære en prøve med Copenhagen Phil. Efter prøven besøgte musikskoleeleverne Musikmuseet, som også ligger placeret i radiohuset. Det var især det lydtætte rum, hvor eleverne kunne prøve kræfter med forskellige instrumenter, der faldt i børnenes smag.
Musikprisen

Pensioneret overlærer Keld Frøding var til stede under Gladsaxe Kommunes Musikpriskoncert
i festsalen på Grønnemose Skole i sidste uge. Mens koncerten stod på tegnede han
borgmester Karin Søjberg Holst, der ses med ryggen til med borgmesterkæde,
dirigent Michael Schønwandt og prismodtager, oboist Eva Kruse Steinaa.
Frødings talentfulde streg kan nu nydes af Gladsaxe Bladets læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top