Annonce
SF er imod SF er imod
Frygter at borgernes vil få mindre indflydelse

Byrådets økonomiudvalg (ØU) skal på tirsdag tage stilling til et forslag, som efter SFs mening betyder en klar ændring af magtfordelingen i byrådets udvalg: En ny procedure, når kommunens årlige budget skal på plads. Fagudvalgenes budgetønsker skal fremover i højere grad forholde sig til målene i den vedtagne kommunestrategi. Så vidt, så godt.
Men hvis forslaget vedtages, er det fremover ØU’s medlemmer, der skal beslutte de faglige effektmål, hvert fagudvalg og fagforvaltning skal leve op til i det kommende budget. Det er SF imod.
ØU’s medlemmer handler og skal handle ud fra en overordnet prioritering, og møderne i udvalget er korte med fokus på økonomi og styring.
Her over for står de syv fagudvalg, hver med sin politiske opgave: børn, trafik, handicappede, ældre, skole, miljø, beskæftigelse og idræt. Her drøfter vi det faglige indhold med tid til at vende sagerne på oplæg fra de embedsfolk, der arbejder med det til dagligt. Udvalgenes politikere har en indsigt i det særlige fagområde – og en ambition om at gøre en forskel for deres parti.
Hvis den nye procedure vedtages, så vil fagudvalgenes medlemmer blive de første tabere. Udvalgene vil på vigtige områder blive et udførende underudvalg til ØU. Og hvilke politikere vil være medlem af sådan ét? Hvad bliver det næste?, siger 1. viceborgmester og SFs Serdal Benli, der bakkes op af sine byrådskollega Susanne Palis og partiformand Poul Reher Jensen.
-For det andet bliver borgerne tabere. Hvor bliver den vigtige politiske dialog mellem byrådsmedlemmer og ud til borgerne af, hvis der sættes faste rammer for fagudvalgenes beslutninger uden en politisk drøftelse?
For det tredje opfordrer proceduren til, at nye tiltag, der opfylder målene i Kommunestrategien, ”kommer først” i borgmesterens oplæg til budget – med effektmål! Men Kommunestrategien indeholder langt fra mål for hele kommunens virksomhed, og ikke alle indsatser for kommunens borgere kan måles og vejes. Hvad så med resten?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top