Søborg Skole i fuldt firspring
Spring-03-13-15.jpg
GIFs instruktører tog godt imod eleverne fra Søborg Skoles 9. klasser under springøvelserne. Forinden havde skoleeleverne gennemgået teori og set videofilm. Foto: Kaj Bonne.
Skolen i samarbejde med GIF om Den Åbne Skole

Skoleundervisningen finder ikke længere kun sted i klasselokalerne. Det burde efterhånden være klart for de fleste. I Gladsaxe Kommune er der mange eksempler på den svingom, som skolerne har kastet sig ud i med både idrætsforeninger og virksomheder.
Et af de seneste eksempler på skoleelever, der får indlæring uden for de vante rammer, fandt sted i Gyngemosehallen, hvor Søborgs Skoles 9. klasser modtog fire timers undervisning hos gymnastikafdelingen i GIF. Lærerne Pernille Hampen Olsen og Klaus Bøegh Salomonsen kontaktede GIF Gymnastik, og så blev et undervisningsforløb i Den Åbne Skole sat i værk. Eleverne skulle igennem redskabsaktiviteter og fysisk træning.
Først havde GIFs undervisere Anette Bundgaard, Frank Bøgelund Jensen og Tina Sørensen sat et program op, hvor eleverne gennemgik teori, så videofilm og prøvede nogle småøvelser, så de fik den rette praktiske og fysiologiske tilgang til at kunne udføre springene i hallen.
Eleverne afprøvede og lærte dermed på egen krop hvordan et spring kan bygges op fra kolbøtter til salto og fra håndstand til overslag og kraftspring ud fra de færdigheder, som de hver især besad.
– I Den Åbne Skole rækker skolen hænderne ud til os. Søborg Skoles henvendelse kom, fordi idræt som noget nyt er et prøvefag for 9. klasserne, og det har vi så arbejdet målrettet med, siger Anette Bundgaard, der er underviser og administrativ medarbejder i GIF.
Også på lavere klassetrin har Søborg Skole og GIF samarbejdet. Fornylig arrangerede GIF redskabsaktiviteter for 2. C, ligesom eleverne fra 9. klasse var velkomne til at møde frem. Opvarmningsdelen for de yngste elever blev leget ind hos dem med udgangspunkt i en bog, som Anette Bundgaard udgiver snarest på forlaget DigTea. Selv om redskabsaktiviteterne foregik på en søndag, dukkede næsten hele 2. C op med forældre.
Endnu mere imponerende var det, at 10-12 ældre elever ville danne sig et indtryk af gymnastikken, inden de selv skulle undervises af gymnastikforeningens eksperter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top