Synkronsvømning hitter
Synkronsvømning-01-10-15.jpg
De modige synkronsvømmepiger er Foto: Kaj Bonne.
Stor interesse for den særlige svømmedisciplin

Da Gladsaxe Svøm oprettede et hold i synkronsvømning vidste man ikke rigtig, hvad man satte gang i. Det var sådan set lidt af en prøveballon. Men det kan da nok være, at interessen blandt unge svømmepiger var overvældende.
– Egentlig havde vi ikke forventet mere end 10-12 deltagere på holdet, men nu er der 20 piger i alderen mellem 10 og 13 år som er med, fortæller træner Mia Heide, der hver lørdag i Svømmehallen på Blågård sammen med Simone Tofte Jensen underviser pigerne. Mia og Simone er begge fra Kalundborg, hvor de hørte til blandt Danmarks allerbedste synkronsvømme. Begge er nu rykket til København i forbindelse med deres uddannelse. De fik så ideen til at starte holdet i Gladsaxe, og det har vist sig at være noget af et hit.
I det taget er det noget af særsyn, at svømmeklubber har synkronhold. I Gladsaxe Svøm henvendte man sig særligt til den gruppe af piger som interesserer sig dans, svømning og motorisk udfoldelse på kreative måder. Eneste krav til pigerne var, at de kunne svømme uden hjælpemidler.
Træningen består af 30 minutters ”dryland”, som svømmerne kalder det, når de ikke træner i vandet. Det er smidighedstræning, styrketræning, tælle takter og træning af musikprogrammerne på land.
Teamwork er et nøgleord inden for synkronsvøming, fordi der skal arbejdes som duetter og som hold. Heldigvis ved både Simone Tofte Jensen og Mia Heide, hvad der skal til at blive bedre. Mia Heide er således seksdobbelt danmarksmester.

Synkronsvømning 04 10-15
Der skal tænkes kreativt, når der skal trænes synkront.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top